autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Retete de Craciun

Cozonac de casa

Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
1 kg faiana, 250 g zahar, 400 ml lapte, 1 lingurita sare, 4 oua, 50 g unt, 150 g ulei, 1 nuca drojdie, 0,500 kg rahat, esenta vanilie, rom, coaja portocala, stafide, cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).



Se amesteca bine si se lasa la racit.



Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).



Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.



In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.



Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .



Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 23 februarie 2016

    care e intrebarea?

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 15 februarie 2016

    care e intrebarea?

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie
  • rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Raporteaza reteta

kataly (Bucatar sef)

care e intrebarea?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Coaste de porc la cuptor