autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Retete de Craciun

Cozonac de casa

Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
1 kg faiana, 250 g zahar, 400 ml lapte, 1 lingurita sare, 4 oua, 50 g unt, 150 g ulei, 1 nuca drojdie, 0,500 kg rahat, esenta vanilie, rom, coaja portocala, stafide, cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).



Se amesteca bine si se lasa la racit.



Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).



Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.



In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.



Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .



Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat oparit

100 g faina se opareste cu 200 ml lapte clocotit. Se lasa la racit si se amesteca cu drojdia lichefiata

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 23 februarie 2016

    care e intrebarea?

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 15 februarie 2016

    care e intrebarea?

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie
  • rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Raporteaza reteta

kataly (Bucatar sef)

care e intrebarea?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Salata Cobb