autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Retete de Craciun

Cozonac de casa

Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
1 kg faiana, 250 g zahar, 400 ml lapte, 1 lingurita sare, 4 oua, 50 g unt, 150 g ulei, 1 nuca drojdie, 0,500 kg rahat, esenta vanilie, rom, coaja portocala, stafide, cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).



Se amesteca bine si se lasa la racit.



Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).



Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.



In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.



Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .



Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Mod de pregatire pentru aluat: -Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Intr-un castron inalt, punem faina, iar in mijlocul ei, adaugam galbenusurile, untul la temperature

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 23 februarie 2016

    care e intrebarea?

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 15 februarie 2016

    care e intrebarea?

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie
  • rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Raporteaza reteta

kataly (Bucatar sef)

care e intrebarea?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti