autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Retete de Craciun

Cozonac de casa

Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
1 kg faiana, 250 g zahar, 400 ml lapte, 1 lingurita sare, 4 oua, 50 g unt, 150 g ulei, 1 nuca drojdie, 0,500 kg rahat, esenta vanilie, rom, coaja portocala, stafide, cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).



Se amesteca bine si se lasa la racit.



Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).



Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.



In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.



Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .



Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput... 1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel. 2.Crestam pulpa la suprafata

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Se curata leguminoasele si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu ceapa. Carnea se spala si

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 23 februarie 2016

    care e intrebarea?

  • Fara foto

    kataly (Bucatar sef) , 15 februarie 2016

    care e intrebarea?

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie
  • rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Raporteaza reteta

kataly (Bucatar sef)

care e intrebarea?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cornulete pascale