autor:

» » , Retete de Pasti, Retete de Craciun

Cozonac de casa

Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
1 kg faiana, 250 g zahar, 400 ml lapte, 1 lingurita sare, 4 oua, 50 g unt, 150 g ulei, 1 nuca drojdie, 0,500 kg rahat, esenta vanilie, rom, coaja portocala, stafide, cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).



Se amesteca bine si se lasa la racit.



Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).



Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.



Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.



In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.



Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .



Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • kataly (Bucatar sef) , 23 februarie 2016

    care e intrebarea?

  • kataly (Bucatar sef) , 15 februarie 2016

    care e intrebarea?

Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie
  • rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Raporteaza reteta

kataly (Bucatar sef)

care e intrebarea?

Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate