Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4.
Programam masina de paine pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul.
In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura..............punem merisoarele intr-un bol si le stropim cu esenta de rom
Rahatul il taiem cubulete.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul , il punem intr-un vas de plastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la cald ,la dospit circa 15 min..
Impartim apoi aluatul in doua
Intindem fiecare bucata cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem 2 dreptunghiuri.Presaram pe fiecare bucata de aluat merisoare si bucati de rahat(sau orice alta umplutura doriti).
Rulam si apoi punem cozonaceii astfel formati in forme de copt...............eu i-am pus in forme de guguluf pentru ca i-am vrut rotunzi.Acoperim formele in care am pus cozonacii cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit circa 15-20 min. dupa care ungem fiecare cozonac in parte cu ou batut
Dam la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil.)Tinem circa 45-50 min(facem testul scobitorii)...........cozonacii trebuie sa fie bine facuti si sa prinda o crusta maronie deasupra.
Ii lasam sa se raceasca in forma
apoi ii scoatem pe un blat .Pentru a fi in ton cu iarna mie imi place sa ii pudrez cu zahar pudra.
Si acuma hai sa taiem o felie sa vedem cum sunt!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii