Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.
Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii