autor:

Darya

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu aromă de scorţişoară

Autor: Darya (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Darya (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:2 kg făină, 4 ouă, 6 gălbenuşuri, 1 kg lapte, 125 ml ulei, 600 g zahăr, 2 linguriţe sare, 1 lămâie, 1 fiolă esenţă de vanilie, Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.

Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu aromă de scorţişoară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Se pune ciocolata cu untul la topit la baine marine, intre timp se bate spuma ouale cu zaharul si

3 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:2 kg făină
  • 4 ouă
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 kg lapte
  • 125 ml ulei
  • 600 g zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini-tarte cu fructe