autor:

Darya

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu aromă de scorţişoară

Autor: Darya (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Darya (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:2 kg făină, 4 ouă, 6 gălbenuşuri, 1 kg lapte, 125 ml ulei, 600 g zahăr, 2 linguriţe sare, 1 lămâie, 1 fiolă esenţă de vanilie, Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.

Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu aromă de scorţişoară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:2 kg făină
  • 4 ouă
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 kg lapte
  • 125 ml ulei
  • 600 g zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu afine și lămâie