Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.
Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii