autor:

Darya

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu aromă de scorţişoară

Autor: Darya (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Darya (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Ingrediente
Aluat:2 kg făină, 4 ouă, 6 gălbenuşuri, 1 kg lapte, 125 ml ulei, 600 g zahăr, 2 linguriţe sare, 1 lămâie, 1 fiolă esenţă de vanilie, Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.

Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu aromă de scorţişoară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits chinois

Petits chinois

Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:2 kg făină
  • 4 ouă
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 kg lapte
  • 125 ml ulei
  • 600 g zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta elvetiana cu mere