Autor:
Darya (Bucatar sef)
Reteta postata pe: 02 decembrie 2011
Ingrediente
Aluat:2 kg făină, 4 ouă, 6 gălbenuşuri, 1 kg lapte, 125 ml ulei, 600 g zahăr, 2 linguriţe sare, 1 lămâie, 1 fiolă esenţă de vanilie, Umplutură 100g stafide,200 g nucă măcinată,100 ml lapte,3 albuşuri,1 praf sare,200 g zahăr,2 linguriţe scorţişoară,1 lingură cacao,200 g rahat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
Mod de preparare
Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.
Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu aromă de scorţişoară" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate