Cozonac cu ciocolata si nuca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cozonac cu ciocolata si nuca.

Ingrediente

  • 1kg de faina cernuta
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 13/4 pahar de apa
  • 1/2pahar de ulei+ulei ptr uns vasul ptr dospit
  • 4 oua mari
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 linguri de zahar
  • ptr umplutura
  • 300 gr de nuci macinate
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • dulceata de capsune sau alt fruct care aveti.
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare

Drojdia cu zaharul si 1/4 de apa calduta se amesteca si se lasa sa creasca 10 minute.Intr-un bol se pune 900 gr de faina se adauga ouale batute si drojdia si se framinta aluatul se adauga apa si uleiul treptat si coaja de lamaie.Se framinta aluatul si daca mai este nevoie se mai adauga faina.Se unge un vas cu putin ulei si se pune la dospit(pina se dubleaza volumul).Intre timp se topeste ciocolata cu untul la ben marin si se amesteca usor si se adauga 2 linguri de miere.

Cind aluatul a crescut se framinta putin se imparte in trei foi.Fiecare foaie se intinde bine se unge cu o parte din ciocolata topita se presoara nuca macinata si dulceata dupa dorinta.Se face o rulada din foaie si se pune intr-o tava de chec unsa cu putin ulei si se pregatesc asa si celelalte doua foi.Se unge cu un galbenus amestecat cu putina apa sare si zahar si se lasa la dospit.Se coace la 180 de grade 30-40 de minute pina cozanacul este rumenit.Cu toate ca este facut cu apa iese pufos si se mentine bine citeva zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise