Drojdia cu zaharul si 1/4 de apa calduta se amesteca si se lasa sa creasca 10 minute.Intr-un bol se pune 900 gr de faina se adauga ouale batute si drojdia si se framinta aluatul se adauga apa si uleiul treptat si coaja de lamaie.Se framinta aluatul si daca mai este nevoie se mai adauga faina.Se unge un vas cu putin ulei si se pune la dospit(pina se dubleaza volumul).Intre timp se topeste ciocolata cu untul la ben marin si se amesteca usor si se adauga 2 linguri de miere.
Cind aluatul a crescut se framinta putin se imparte in trei foi.Fiecare foaie se intinde bine se unge cu o parte din ciocolata topita se presoara nuca macinata si dulceata dupa dorinta.Se face o rulada din foaie si se pune intr-o tava de chec unsa cu putin ulei si se pregatesc asa si celelalte doua foi.Se unge cu un galbenus amestecat cu putina apa sare si zahar si se lasa la dospit.Se coace la 180 de grade 30-40 de minute pina cozanacul este rumenit.Cu toate ca este facut cu apa iese pufos si se mentine bine citeva zile.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii