Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoreste
S-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte caldut
S-au pregatit si ouale(adica galbenusurile frecate cu restul de zahar si albusurile batute spuma)
Se adauga in vas maiaua ,ouale,se incepe framantatul si se adauga in palma uleiul combinat cu unt(aproape 1 ora se framanta, eu nu pot decat 20 min)
Coaja rasa de lamaie+ cateva picaturi de rom se amesteca la sfarsit si se lasa la crescut(daca e cald in camera treb sa creasca intr-o ora)
Intre timp se ung si tavile cu ulei si pesmet +faina
Cand a crescut aluatul se ia o minge si se intinde pe planseta si se umple cu ce doriti( eu pun in centru crema de nuca cu cacao +stafidele si pe margini rahat)
Se rasuceste foaia si se pune in tava la crescut
Cand a crescut in tavi se baga la cuptor(45-50min-la inceput la foc mic ,apoi moderat)
Nu treb sa mai ungeti cozonacul cu galbenus pt ca iese coaja tare!
Eu ii ung dupa ce i-am scos din cuptor cu miere dizolvata in lapte caldut(iese delicios de-ti vine sa mananci numai coaja!)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii