autor:

lumi

» » Aluaturi si Foietaje

COZONAC CU COCA OPARITA

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2009

Ingrediente
Aluatul:, 2 kg faina, 1kg lapte dulce, 12 oua(6 intregi +6 galbenusuri), 650 g zahar, 250ml ulei(se combina cu unt topit), coaja de lamaie, sare, 2 cubulete de drojdie, putin rom, , Umplutura:, 1cana nuci macinate, 3 linguri cacao, 100ml lapte si un bob de unt, zahar dupa gustul fiecaruia, 3-4 picaturi de rom, stafide inmuiate,rahat,migdale ,fructe confiate

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

24 voturi

Mod de preparare

Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoreste
S-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte caldut
S-au pregatit si ouale(adica galbenusurile frecate cu restul de zahar si albusurile batute spuma)
Se adauga in vas maiaua ,ouale,se incepe framantatul si se adauga in palma uleiul combinat cu unt(aproape 1 ora se framanta, eu nu pot decat 20 min)
Coaja rasa de lamaie+ cateva picaturi de rom se amesteca la sfarsit si se lasa la crescut(daca e cald in camera treb sa creasca intr-o ora)
Intre timp se ung si tavile cu ulei si pesmet +faina
Cand a crescut aluatul se ia o minge si se intinde pe planseta si se umple cu ce doriti( eu pun in centru crema de nuca cu cacao +stafidele si pe margini rahat)
Se rasuceste foaia si se pune in tava la crescut
Cand a crescut in tavi se baga la cuptor(45-50min-la inceput la foc mic ,apoi moderat)
Nu treb sa mai ungeti cozonacul cu galbenus pt ca iese coaja tare!
Eu ii ung dupa ce i-am scos din cuptor cu miere dizolvata in lapte caldut(iese delicios de-ti vine sa mananci numai coaja!)
Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC CU COCA OPARITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

12 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeria Valeria , 11 decembrie 2014

    ASTA II O BOMBA

  • Fara foto

    Sofia Asanachescu , 07 aprilie 2014

    de ce se opareste faina

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    Super !

    • Fara foto

      silica , 03 aprilie 2010

      FOARTE BUNI, FRUMOSI SI RELATIV USOR DE FACUT. EU AM FRAMANTAT NUMAI 30 MIN. AM FOLOSIT 400 GR.UNT SI PUTIN ULEI. MULTUMESC ! PASTE FERICIT !

    • Fara foto

      Laura , 21 octombrie 2009

      asa il fac si eu, am reteta de la mama. iese 100%. pont: ca sa nu-l mai bati atat trebuie sa ai in minte un singur lucru. trebuie sa-l aerezi, adica sa ridici coca si s-o lasi inapoi in lighean in asa fel incat sa prinda aer. si tot asa... pana cand se dezlipeste de pe maini. cateodata se dezlipeste f repede.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      trebuie sa fie bun,bun,super bun...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Fac cozonaci,dar,n-am facut niciodata cu aluat oparit. Mi-a placut mult reteta !Am salvat-o !

    • Fara foto

      lumi , 29 iulie 2009

      Incearca reteta, ca e super! Din 2 kg faina ies 4 cozonaci mari sau 5,depinde de tavi.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Super reteta ta de cozonac. O salvez si poate o fac sambata. Cati cozonaci ies din ingredientele scrise de tine?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O bunatate!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Pentru cine nu intelege:faina se opareste cu laptele clocotit pentru a se desface in fasii,fasii atunci cand este copt

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

24 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 kg faina
  • 1kg lapte dulce
  • 12 oua(6 intregi +6 galbenusuri)
  • 650 g zahar
  • 250ml ulei(se combina cu unt topit)
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 2 cubulete de drojdie
  • putin rom
  • Umplutura:
  • 1cana nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • 100ml lapte si un bob de unt
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3-4 picaturi de rom
  • stafide inmuiate,rahat,migdale ,fructe confiate

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei