autor:

liliana hristova

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu crema de nuci si rahat

Autor: liliana hristova (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liliana hristova (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 2 cozonaci, Pentru aluat:, -270gr zahar, -1 kg faina, -150ml ulei, -450 ml lapte, -6 galbenusuri, -2 plicuri zahar vanilat, -esenta rom+vanilie, -coaja de la 2 lamai+2 portocale, -1 pachet mic de drojgie(din acela cub), Pentru crema:, -albusul de la cele 6 oua, -nuca pisata(cu cat mai multa, cu atat mai bine), -rahat taiat cubulete mici, -3 linguri zahar, -1 lingura cacao, -1 zahar vanilat, -2 esente rom

Dificultate: Medie Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Inainte de a incepe sa prepar aluatul am facut caldutz in bucatarie si nu prea am lasat lumea sa se vanture pe usa.Am pus intr-un lighean faina cernuta iar in mijloc am pus galbenusurile care au fost frecate cu zahar si un strop de sare,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat,si laptele caldutz.Am pus intr-un castronel vreo 5 linguri de lapte caldutz cu drojdia si un strop de faina si am lasat 5 minute sa se faca maiaua.Dupa ce am adaugat si maiaua am inceput sa framant iar dupa ce s-au omogenizat am adaugat si uleiul treptat si am mai framantat.Aici am avut si nevoie de cineva ca sa-mi tina ligheanul sa pot sa pleznesc coca.dupa ce am terminat,am pus ligheanul la loc ferit de curenti(tot acolo in bucatarie) ,l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa creasca 1 ora jumate.In timp ce creste aluatul am inceput sa fac si crema prein a bate albusurile cu zahar pana nu cad din castron,am adaugat nucile,vanilia,romul si cacao.Am impartit coca in doua ,am uns cu ulei masa si am intins cu mainile coca in forma de dreptunghi,am pus crema pe toata suprafata iar apo am adaugat rahatul si am inceput sa rulez.Am pus cozonacul in tava cu imbinarea in jos si i-am mai lasat la crescut o ora jumate dupa care i-am dat la cuptorul ib prealabil incins ,la foc mic cam pentru 45 minute. La sfarsit, i-am uns cu ou batut iar deasupra am pus nuca pisata si zahar. E pentru prima oara cand fac cozonaci reteta o am de la matusica mea din Pitesti si pot sa va spun ca sunt mandra pentru ca au iesit minunati
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lemon-Berry Triffle -   Desert cu fructe

Lemon-Berry Triffle - Desert cu fructe

Intr-un was de sticla (se vede in poze) se aseaza pe fundul vasului si pe pereti biscuti Nilla. Peste

66 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Intr-un bol se amesteca galbenusurile

13 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinca Cornelia , 09 aprilie 2015

    f gustos

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Arata superrrr-bun.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Delicios. Imi place foarte mult. Imi pare rau ca nu am pozat cozonacul meu, dar am o felie in cosh.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Ce bine arata cozonacul tau....

    • Fara foto

      Mirabela , 28 aprilie 2010

      Arata bineee..Mi-ai facut o poftaa !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Delicios cozonacul.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      un cozonac delicios!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 cozonaci
  • Pentru aluat:
  • -270gr zahar
  • -1 kg faina
  • -150ml ulei
  • -450 ml lapte
  • -6 galbenusuri
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -esenta rom+vanilie
  • -coaja de la 2 lamai+2 portocale
  • -1 pachet mic de drojgie(din acela cub)
  • Pentru crema:
  • -albusul de la cele 6 oua
  • -nuca pisata(cu cat mai multa
  • cu atat mai bine)
  • -rahat taiat cubulete mici
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingura cacao
  • -1 zahar vanilat
  • -2 esente rom

Raporteaza reteta

Retete
de liliana hristova
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu piept de pui

Ciuperci umplute cu piept de pui

Se rade morcovul,ceapa si rosia pe razatoarea mica.Se toaca usturoiul marunt,mararul.Pieptul,morcovul,ceapa,usturoiul,rosia

4 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata de vara

Salata de vara

se spala legumele si se toaca,se pun intr-un castron se asezoneaza si se rade branza dupa preferinta.Mie

0 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Arata superrrr-bun.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Galuste de cartofi