autor:

Adela Zilahi

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Cozonac cu fructe uscate

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Ingrediente
2 oua, 100 gr stafide, 50 gr prune uscate, 50 gr merisoare, 2 linguri esenta de rom, 750 gr faina tip 000, 25 gr drojdie, 100 gr zahar, 250 ml lapte caldut, 100 gr unt la temperatura camerei, 1 praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, unt pentru uns tava si cozonacul

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom.
Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc caldut.
Adaugam la maia restul de zahar, untul moale, ouale, un praf de sare si coaja rasa de lamaie si framantam un aluat pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului.
Se lasa la dospit 30-40 minute.
Dupa ce a dospit , se rastoarna pe masa de lucru , presatat cu faina si se mai framanta, apoi se intinde si se presara fructele uscate. Daca doriti, se pot adauga fructele , in momentul cand framantati pe masa de lucru, eu am intins.
Se unge cu unt o tava de chec de 30 cm , se pune cozonacul, se unge cu untul moale si se mai lasa 10 min la dospit, apoi se coace in cuptorul incalzit cca 50-60 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu fructe uscate

Cozonac cu fructe uscate

Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat

6 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza dulce-sarata

placinta cu branza dulce-sarata

foile de placinta se lasa la temperatura camerei. branza dulce se amesteca cu branza telemea rasa,

11 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 50 gr prune uscate
  • 50 gr merisoare
  • 2 linguri esenta de rom
  • 750 gr faina tip 000
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava si cozonacul

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza dulce