autor:

bubulina

» » Dulciuri diverse

Cozonac cu fulgi de migdale

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2012

Ingrediente
Aluat:, , -200 ml lapte cald, -80 grame de zahar, -2 oua mari la temperatura camerei, -55o grame de faina, -1/2 lingurita sare, -80 grame unt, -esenta rom, -2 plicuri zahar vanilat, -stafide inmuiate in rom, -coaja rasa de la o lamaie si o portocala, -1 plic drojdie uscata, , Pentru umplutura :, , -80 grame de ciocolata amaruie taiata foarte marunt, -coaja rasa de la 1 portocala, -2 linguri cacao, -6 linguri de zahar, , Pentru uns:, -1 galbenus, -4 linguri lapte, , -5 linguri migdale deasupra

Dificultate: Medie Timp: 4h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit in felul urmator:
-am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine. Aluatul l-am lasat la framantat si dospit 90 de minute.
Cand a fost gata framantat am intins aluatul si am presarat amestecul de cacao,coaja de portocala,stafidele si ciocolata taiata.
Din acest aluat iese 1 cozonac. Eu l-am facut in tava rotunda pentru efect, este mai deosebit,dar se poate face in tava de cozonac,sau in orice alta forma mai deosebita in functie de ocazie.
Am uns cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu cele 4 linguri de lapte,apoi am pus fulgi de migdale peste ei si am mai lasat 40 de minute la dospit sa creasca bine. Am copt cozonacul in primele 10 minute la foc mai mare sa creasca apoi am redus la 180 de grade si am lasat 40-45 de minute. El se rumenese repede dar ca sa fie copt sigur in interior, trebuie lasat mai mult si verificat cu scobitoare inainte de a-l scoate. L-am asezat la mijlocul cuptorului si sub tava in care i-am copt am lasat tava mare de la aragaz de protectie, asa procedez cu toate prajiturile si nu se ard niciodata(am invatat de la o matusa).
Se poate pune umplutura cu nuci,stafide,rahat,mac dupa gustul fiecarei persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    1 comentariu
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gauffre cu rom

Gauffre cu rom

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.Inainte de a turna din aluat in aparatul de gauffre

12 voturi    7 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    PiTy-CaT (Chef de cuisine) , 20 iunie 2013

    arata fenomenal :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

    Ce aromat si frumos ti-a iesit!***** Salvat la delicatese...

Dificultate

Medie

Timp

4h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 ml lapte cald
  • -80 grame de zahar
  • -2 oua mari la temperatura camerei
  • -55o grame de faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -80 grame unt
  • -esenta rom
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -stafide inmuiate in rom
  • -coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • -1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura :
  • -80 grame de ciocolata amaruie taiata foarte marunt
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • -2 linguri cacao
  • -6 linguri de zahar
  • Pentru uns:
  • -1 galbenus
  • -4 linguri lapte
  • -5 linguri migdale deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

PiTy-CaT (Chef de cuisine)

arata fenomenal :)

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza si capsuni