autor:

susu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente aluat:, , 1 kg faina, 2 cubulete drojdie proaspata, 500 ml lapte gras, 200 gr unt, 250 gr zahar tos, 6 galbenusuri, 1vf cutit de sare, Esenta rom, Coaja de lamaie si portocale, 3 plicuri zahar vanilat, Rahat, Stafide hidratate in coniac, , Umplutura de nuca:, , 600 gr nuca, 10 linguri rase cacao, 600 gr zahar pudra, 500-600 ml lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie. Preparam o maia separat din drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si 2-3 de lapte. Se acopera si se pune sus pe dulap sa creasca pana isi dubleaza volumul. Facem o gropita in mijlocul fainii cernute amestecate cu sarea si punem maiaua. Topim untul pe foc mic. Frecam galbenusurile cu coaja de citrice si punem stafidele la hidratat in rom si coniac dupa care le scurgem si punem romul la galbenusuri. Adaugam treptat laptele caldut (nu fierbinte) si framantam aluatul vreo 40 de minute timp in care inmoi mainile in untul topit caldut. Oprim si putin unt pentru a ne ajuta sa intindem aluatul pe masa. Punem in timp ce framantam cubulete de rahat si stafide peste tot in aluat. Asezam bila de aluat intr-un castron mare si curat, o acoperim dupa care o punem cat mai sus la caldura pentru vreo 60 de minute. Din acest aluat ies doi cozonaci mari. Nuca se da putin la cuptor dupa care 1/3 se macina si restul se taie bucatele mai mici. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele pana obtinem o pasta. Asezam din umplutura pe fiecare aluat si rulam. Se imparte aluatul si compozitia in patru, se aseaza umplutura pe fiecare aluat intins pe masa de lucru, se ruleaza dupa care se impletesc cate doua. Se pun in forme si se mai lasa la crescut 30-40 de minute. Eu le-am facut in forma rotunda. Se ung cu galbenus si se dau la cuptorul incalzit pentru vreo 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata se stinge focul si se mai lasa putin in cuptorul intredeschis.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort masinuta

Tort masinuta

Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Susu, au iesit grozavi de faini. Multumim pt idee.

  • Fara foto

    Daniela Neagu , 23 noiembrie 2013

    Merita incercata reteta

  • Fara foto

    Frosa10 , 21 noiembrie 2013

    Iese nu zic nu,dar partea neplacuta este atunci cand scoti cozonacul din tigaie,ce te faci cu partea gaurita de la mijloc? Eu am incercat ,a iesit super bine dar s-a rupt,a intrat aluat in gauri si a iesit cam naspa la aspect!

    • Fara foto

      Ecaterina Thomas , 10 noiembrie 2013

      Merita incercata reteta

    • Fara foto

      Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013

      FOARTE INTERESANTA RETETA .

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 30 octombrie 2013

      interesant....

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      Tigaia apare in poza daca te uiti mai atent, este in cea neagra, am facut mai multi si din aceasta cauza apare si forma albastra de silicon

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      wow................arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      am facut si eu in dry cooker si iese delicios... felicitari pt reteta si pt prezentare

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 25 octombrie 2013

      Si unde e tigaia? e un cozonac obisnuit copt in cuptor..

    • Fara foto

      Maria Gutu , 24 octombrie 2013

      DEPINDE DE TIGAIE,TREBUIE SA FIE DE TEFLON ,DESTUL DE GROASA.

    • Fara foto

      Doina Jiga Ileana , 24 octombrie 2013

      cozonac la tigaie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 6 galbenusuri
  • 1vf cutit de sare
  • Esenta rom
  • Coaja de lamaie si portocale
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Rahat
  • Stafide hidratate in coniac
  • Umplutura de nuca:
  • 600 gr nuca
  • 10 linguri rase cacao
  • 600 gr zahar pudra
  • 500-600 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Susu, au iesit grozavi de faini. Multumim pt idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Noga deosebita