autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac cu nuca si rahat

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
1,3 kg de faina, 200 gr margarina, 6 galbenusuri, 100 g zahar, 250 g smantana, 4 lg lapte dulce, o cana de 250 g lapte batut, 3 plicuri zahar vanilat, 75 g drojdie, 7 lg ulei, sare, coaja de lamaie, Pentru umplutura:, 250g nuca macinata, 500 g rahat, 200 g mac, 200g Zahar, zahar vanilat, esentade rom, coaja de lamaie, Asa am pus eu. Daca vreti mai mult sau mai putin sunteti liberi sa alegeti!

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga drojdia.
Apoi se adauga in acest amestec sarea, zaharul, coaja de lamaie si galbenusurile.
Acest continut se pune peste faina. Se framanta aluatul si daca mai este nevoie de faina mai puteti adauga(aluatul sa fie moale ..dar nu foarte moale, sa poata fi prelucrat). La sfarsitul framantatuui adaugi uleiul si apoi mai amesteci putin. Se lasa la dospit aprox 30 min.
Umplutra: eu am pus rahat, nuca si mac de care doriti si va place.
Nuca se macina si se pune peste ea zahar, zahar vanilat, esneta de rom, coaja de lamaie, albusuri batute spuma care au ramas de la aluat dar nu toate depinde cata nuca folosesti.
Macul se macina cu zaharul impreuna.
Rahatul se taie bucati mici.
Se ia aluatul de la dospit si se imparte in 4 parti egale. Se intinde pe masa foaia intr-un dreptunghi lat cat e tava de lunga de aprox 2 cm. Apoi se intinde umplutura peste foaie si se ruleaza. Se pune in tava cu hartie de copt si se unge cu galbenus deasupra.
Se baga la cuptor aprox 30 minute.
Si cozonacul e gata, bun si gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Cozonac cu nucă şi rahat

Cozonac cu nucă şi rahat

rojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

6 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica , 23 decembrie 2013

    Spor la treaba va doresc!

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2013

    Am salvat reteta si zilele astea o vom face

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    am salvat reteta,foarte buna!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Frumosi cozonaci.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      A iesit frumos,i-mi place mult!*****

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 02 iunie 2010

      Foarte frumos arata cozonacul!

    • Fara foto

      Angy , 02 iunie 2010

      arata excelent!!!!felicitari!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Excelent arata...............ai votul meu.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Trebuie adugate neaparat cantitatile pentru umplutura.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata tare bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Seamana mai mult cu o prajitura.La cata umplutura are nu poate fi decat tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 1,3 kg de faina
  • 200 gr margarina
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g smantana
  • 4 lg lapte dulce
  • o cana de 250 g lapte batut
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g drojdie
  • 7 lg ulei
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 250g nuca macinata
  • 500 g rahat
  • 200 g mac
  • 200g Zahar
  • zahar vanilat
  • esentade rom
  • coaja de lamaie
  • Asa am pus eu. Daca vreti mai mult sau mai putin sunteti liberi sa alegeti!

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Monica

Spor la treaba va doresc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Albina