autor:

Sim0na

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac cu nuca si rahat

Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sim0na (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2011

Ingrediente
1 kg faina Baneasa 000, 4 oua la temperatura camerei, 250 g zahar, 150-200 g ulei pentru framantat, 0,5 l lapte dulce, 20 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, coaja de lamaie rasa, , Ingredinte pentru umplutura:, 1.zahar, cacao, nuca tocata, 2.cacao, rahat diverse arome

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut.
Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
Am impartit aluatul in doua:
Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.
Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga

20 voturi    11 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

    Arata foarte bine, frumos crescuti ! gustul nu se mai discuta...Felicitari!

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina Baneasa 000
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • Ingredinte pentru umplutura:
  • 1.zahar
  • cacao
  • nuca tocata
  • 2.cacao
  • rahat diverse arome

Raporteaza reteta

Retete
de Sim0na
Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Ghiveci de legume cu aripioare de pui

Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o.. cand a devenit

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Crevetii i-am spalat bine-bine. Le-am rupt „capul”, i-am mai spalat odata foarte bine. I-am oparit

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Castraveti bulgaresti

Castraveti bulgaresti

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie capetele. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul

5 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Arata foarte bine, frumos crescuti ! gustul nu se mai discuta...Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cuburi cu vanilie