Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit,galbenusurile,zaharul,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat,faina si la sfarsit,drojdia. Se foloseste programul de framantat si se asteapata. Dupa terminarea programului,se mai lasa aluatul inauntru o jumatate de ora.ntre timp se pregateste umplutura. Se macina nucile si migdalele( eu nu le-am facut foarte marunte). Se bat putin albusurile pana devin spuma,se adauga nucile si migdalele,stafidele,zaharul, in functie de cat se doreste de dulce (eu am pus trei linguri de fructoza in loc de zahar), cele doua linguri de cacao si o esenta de rom.Se amesteca bine si se lasa deoparte. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in doua parti. Eu am facut un cozonac impletit si unul rasucit. Pentru cel impletit, se ia o jumatate din aluat, se imparte in doua si se intind doua foi,lungi cat tavile de cozonac. Se ung cu jumatate din umplutura si se ruleaza. Cele doua rulouri se unesc la un capat si se impletesc.Cozonacelul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ia cealalta jumatate de aluat si se intinde o foaie mai mare,se unge cu compozitia ramasa si se ruleaza. Ruloul format se taie pe mijloc,la 5 centimetri de la capat,se desparte si se impleteste.Cozonaci se lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora,dupa care se ung cu amestecul facut dintr-un galbenus si 3 linguri de lapte si se dau la cuptor.Se lasa cam 45 minute la foc mediu,pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt se scot pe un blat de lemn sau un servet de panza. Se taie, de preferat, dupa ce s-au racit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii