autor:

Lory

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac cu nuci, migdale si stafide

Autor: Lory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente aluat:, , 3 galbenusuri, un plic si jumatate de drojdie uscata(cam 10 g.), 100 g. zahar, 200 ml.lapte, 60 g.unt, 500 g faina, o lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat., , Ingrediente umplutura:, , 100 g.nuca, 100 g. migdale, 100 g.stafide, 3 albusuri, 2 linguri cacao, zahar,dupa gust, esenta de rom., , un galbenus si trei linguri de lapte, uns.

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit,galbenusurile,zaharul,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat,faina si la sfarsit,drojdia. Se foloseste programul de framantat si se asteapata. Dupa terminarea programului,se mai lasa aluatul inauntru o jumatate de ora.ntre timp se pregateste umplutura. Se macina nucile si migdalele( eu nu le-am facut foarte marunte). Se bat putin albusurile pana devin spuma,se adauga nucile si migdalele,stafidele,zaharul, in functie de cat se doreste de dulce (eu am pus trei linguri de fructoza in loc de zahar), cele doua linguri de cacao si o esenta de rom.Se amesteca bine si se lasa deoparte. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in doua parti. Eu am facut un cozonac impletit si unul rasucit. Pentru cel impletit, se ia o jumatate din aluat, se imparte in doua si se intind doua foi,lungi cat tavile de cozonac. Se ung cu jumatate din umplutura si se ruleaza. Cele doua rulouri se unesc la un capat si se impletesc.Cozonacelul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ia cealalta jumatate de aluat si se intinde o foaie mai mare,se unge cu compozitia ramasa si se ruleaza. Ruloul format se taie pe mijloc,la 5 centimetri de la capat,se desparte si se impleteste.Cozonaci se lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora,dupa care se ung cu amestecul facut dintr-un galbenus si 3 linguri de lapte si se dau la cuptor.Se lasa cam 45 minute la foc mediu,pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt se scot pe un blat de lemn sau un servet de panza. Se taie, de preferat, dupa ce s-au racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuci, migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu frisca si fructe

Foietaj cu frisca si fructe

Un desert delicios facut din doar cateva ingrediente intr-un timp destul de scurt. Cand nu aveti

9 voturi    11 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

    Hmmmm....ce bunatate ai facut....dupa aroma aia faina am venit. Vreau si eu o feliuta. Cam asa ceva am facut si eu dar am adaugat caramel.....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Foarte bun si aromat ! *****

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 3 galbenusuri
  • un plic si jumatate de drojdie uscata(cam 10 g.)
  • 100 g. zahar
  • 200 ml.lapte
  • 60 g.unt
  • 500 g faina
  • o lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g.nuca
  • 100 g. migdale
  • 100 g.stafide
  • 3 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • zahar,dupa gust
  • esenta de rom.
  • un galbenus si trei linguri de lapte, uns.

Raporteaza reteta

Retete
de Lory
Prajitura cu gris

Prajitura cu gris

Se bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul

4 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Friptura simpla din ceafa de porc

Friptura simpla din ceafa de porc

Se taie carnea in bucati maricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga carnea,

0 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Salata de cartofi cu maioneza

Salata de cartofi cu maioneza

Se fierb cartofii in coaja( eu am ales cartofi mai mici ca sa fiarba mai repede), Intre timp se

1 vot    4 comentarii
30 min
Salate de legume

Sidy (Chef de cuisine)

Hmmmm....ce bunatate ai facut....dupa aroma aia faina am venit. Vreau si eu o feliuta. Cam asa ceva am facut si eu dar am adaugat caramel.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi