autor:

Adina_Ciocalau

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu stafide

Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 600 ml lapte, 200 gr zahar, 4 galbenusuri, 50 gr drojdie proaspata, 50 gr unt topit, 1 lingurita sare, 1 lingurita esenta rom, coaja de lamaie Kotanyi, coaja de la o portocala, 200 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 150h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute.



Se prepara maia din drojdia lichefiata, 200 ml lapte si 2 linguri de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.



Faina se pune intr-un bol adanc, se adauga drojdia, galbenusurile, laptele, coaja de lamaie, coaja de portocala, untul, zaharul, stafidele si esenta de rom. Se framanta un aluat elastic. Daca mai e nevoie de faina, mai adaugati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se adauga sarea si se mai framanta putin.



Se lasa deoparte sa dospeasca si sa se dubleze ca marime, intr-un loc calduros si ferit de curent.



Aluatul se imparte in doua. Se ia o bucata si se imparte in trei bile, care se fac sul si apoi se impletesc. La fel procedam si cu cealalta bucata. Se unesc capetele si se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt.



Se lasa cozonacii la dospit cam o jumatate de ora.



Cozonacii se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se dau la cuptorul preincalzit cam o ora, la inceput la foc mai mare, apoi la foc mai mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu stafide si rahat

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

32 voturi    15 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac cu nuca si stafide

Povestea acestui cozonac si probabil a tuturor cozonacilor pufosi din lume, incepe pe 23 decembrie. Intr-o

4 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

150h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta rom
  • coaja de lamaie Kotanyi
  • coaja de la o portocala
  • 200 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Adina_Ciocalau
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul

7 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Friptura de miel

Friptura de miel

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza. Preparam baitul

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Rulada de Pasti

Rulada de Pasti

Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie

8 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu branza si legume