autor:

Adina_Ciocalau

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu stafide

Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina_Ciocalau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2015

Ingrediente
1 kg faina, 600 ml lapte, 200 gr zahar, 4 galbenusuri, 50 gr drojdie proaspata, 50 gr unt topit, 1 lingurita sare, 1 lingurita esenta rom, coaja de lamaie Kotanyi, coaja de la o portocala, 200 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 150h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute.



Se prepara maia din drojdia lichefiata, 200 ml lapte si 2 linguri de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.



Faina se pune intr-un bol adanc, se adauga drojdia, galbenusurile, laptele, coaja de lamaie, coaja de portocala, untul, zaharul, stafidele si esenta de rom. Se framanta un aluat elastic. Daca mai e nevoie de faina, mai adaugati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se adauga sarea si se mai framanta putin.



Se lasa deoparte sa dospeasca si sa se dubleze ca marime, intr-un loc calduros si ferit de curent.



Aluatul se imparte in doua. Se ia o bucata si se imparte in trei bile, care se fac sul si apoi se impletesc. La fel procedam si cu cealalta bucata. Se unesc capetele si se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt.



Se lasa cozonacii la dospit cam o jumatate de ora.



Cozonacii se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se dau la cuptorul preincalzit cam o ora, la inceput la foc mai mare, apoi la foc mai mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu rahat turcesc/stafide

Cozonac cu rahat turcesc/stafide

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Pasti
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

150h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta rom
  • coaja de lamaie Kotanyi
  • coaja de la o portocala
  • 200 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Adina_Ciocalau
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Friptura de miel

Friptura de miel

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza. Preparam baitul

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Rulada de Pasti

Rulada de Pasti

Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie

6 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver