autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cozonac de malai

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, , 3 lingurite de praf de copt, , 1 lingurita sare, , 1 cana malai grisat, , 2 linguri zahar praf, , 2 oua batute, , 1 1/2 cana lapte, , 1/4 cana untdelemn, , 50 g unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30 cm) si se incalzeste 5 minute in cuptor. - Se cern intr-un castron faina, praful de copt, sarea, malaiul si zaharul. Se face o gaura la mijloc, in care se pun ouale amestecate cu laptele si untdelemnul, apoi se amesteca bine. - Forma incalzita in cuptor se unge cu untul topit si se pune aluatul inauntru. Se netezeste suprafata, se baga la cuptor si se lasa la copt 25 de minute. Se unge uniform suprafata prajiturii cu untul topit (folositi o pana de gasca sau o pensula noua) si se mai lasa la copt 15 minute, pana cand cozonacul e consistent. Se taie in patrate si se mananca fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de malai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Struguri caramelizați

Struguri caramelizați

Pentru început, fiecare boabă de strugure se trece printr-o scobitoare. Apoi, se pune zahărul

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 1/2 cana de faina
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana malai grisat
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 oua batute
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1/4 cana untdelemn
  • 50 g unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza dulce si stafide prajite