- Incorporam ingredientele in ordinea prezentata, in masina de facut paine la programul de framantare si dospire.
- Dupa ce masina a terminat programul, scot aluatul pe planseta, mai framant 5 minute ,apoi impart in doua.
- Intindem fiecare parte de aluat si le umplem :unul cu rahat si stafide, altul cu, crema de nuca si gem.
- Asezam fiecare cozonac in tava unsa cu ulei, lasam sa creasca 30 minute, ungem cu ulei sau sirop si dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste.
- Stingem focul, mai lasam 5 minute cozonacii in cuptor,apoi scoatem cozonacii din tavi.
- Stropim cu siropul fiert (apa,zahar, esenta),cu ajutorul unui penson. Imediat ungem fiecare cozonac, cu miere,acoperim, lasam acoperiti pe un gratar, pana se racesc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii