Cozonac de post

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa
Cozonac de post

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g margarina unirea
  • 5 linguri zahar
  • 700 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala(coaja si zeama)
  • coaja unei lamai
  • 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta)
  • Umplutura 1:
  • 100 g rahat
  • 50 g stafide
  • Umplutura 2:
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri gem (dupa placere, eu am folosit asortat)
  • 2 linguri cacao
  • cateva stafide
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g miere de albine

Mod de preparare

- Incorporam ingredientele in ordinea prezentata, in masina de facut paine la programul de framantare si dospire.

- Dupa ce masina a terminat programul, scot aluatul pe planseta, mai framant 5 minute ,apoi impart in doua.

- Intindem fiecare parte de aluat si le umplem :unul cu rahat si stafide, altul cu, crema de nuca si gem.

- Asezam fiecare cozonac in tava unsa cu ulei, lasam sa creasca 30 minute, ungem cu ulei sau sirop si dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste.

- Stingem focul, mai lasam 5 minute cozonacii in cuptor,apoi scoatem cozonacii din tavi.

- Stropim cu siropul fiert (apa,zahar, esenta),cu ajutorul unui penson. Imediat ungem fiecare cozonac, cu miere,acoperim, lasam acoperiti pe un gratar, pana se racesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise