autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cozonac de post

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2011

Ingrediente
350 ml apa calduta, un praf sare, 100 ml ulei, 125 g margarina unirea, 5 linguri zahar, 700 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, o portocala(coaja si zeama), coaja unei lamai, 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta), Umplutura 1:, 100 g rahat, 50 g stafide, Umplutura 2:, 100 g nuca macinata, 4 linguri gem (dupa placere, eu am folosit asortat), 2 linguri cacao, cateva stafide, esenta de rom, Siropul:, 5 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom, Glazura:, 50 g miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 3h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

- Incorporam ingredientele in ordinea prezentata, in masina de facut paine la programul de framantare si dospire.
- Dupa ce masina a terminat programul, scot aluatul pe planseta, mai framant 5 minute ,apoi impart in doua.
- Intindem fiecare parte de aluat si le umplem :unul cu rahat si stafide, altul cu, crema de nuca si gem.
- Asezam fiecare cozonac in tava unsa cu ulei, lasam sa creasca 30 minute, ungem cu ulei sau sirop si dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste.
- Stingem focul, mai lasam 5 minute cozonacii in cuptor,apoi scoatem cozonacii din tavi.
- Stropim cu siropul fiert (apa,zahar, esenta),cu ajutorul unui penson. Imediat ungem fiecare cozonac, cu miere,acoperim, lasam acoperiti pe un gratar, pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

5 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Cozonac cu stafide de post

Cozonac cu stafide de post

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le

0 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Bun si frumos!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    Chiar daca e de post , dar cu atatea bunatati in el nu moate fi decat ...excelent !

Dificultate

Redusa

Timp

3h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g margarina unirea
  • 5 linguri zahar
  • 700 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala(coaja si zeama)
  • coaja unei lamai
  • 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta)
  • Umplutura 1:
  • 100 g rahat
  • 50 g stafide
  • Umplutura 2:
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri gem (dupa placere
  • eu am folosit asortat)
  • 2 linguri cacao
  • cateva stafide
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bun si frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu crema si fructe