Cozonac de post

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa
Cozonac de post

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g margarina unirea
  • 5 linguri zahar
  • 700 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala(coaja si zeama)
  • coaja unei lamai
  • 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta)
  • Umplutura 1:
  • 100 g rahat
  • 50 g stafide
  • Umplutura 2:
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri gem (dupa placere, eu am folosit asortat)
  • 2 linguri cacao
  • cateva stafide
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g miere de albine

Mod de preparare

- Incorporam ingredientele in ordinea prezentata, in masina de facut paine la programul de framantare si dospire.

- Dupa ce masina a terminat programul, scot aluatul pe planseta, mai framant 5 minute ,apoi impart in doua.

- Intindem fiecare parte de aluat si le umplem :unul cu rahat si stafide, altul cu, crema de nuca si gem.

- Asezam fiecare cozonac in tava unsa cu ulei, lasam sa creasca 30 minute, ungem cu ulei sau sirop si dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste.

- Stingem focul, mai lasam 5 minute cozonacii in cuptor,apoi scoatem cozonacii din tavi.

- Stropim cu siropul fiert (apa,zahar, esenta),cu ajutorul unui penson. Imediat ungem fiecare cozonac, cu miere,acoperim, lasam acoperiti pe un gratar, pana se racesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise