autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cozonac de post

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2011

Ingrediente
350 ml apa calduta, un praf sare, 100 ml ulei, 125 g margarina unirea, 5 linguri zahar, 700 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, o portocala(coaja si zeama), coaja unei lamai, 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta), Umplutura 1:, 100 g rahat, 50 g stafide, Umplutura 2:, 100 g nuca macinata, 4 linguri gem (dupa placere, eu am folosit asortat), 2 linguri cacao, cateva stafide, esenta de rom, Siropul:, 5 linguri zahar, 500 ml apa, esenta de rom, Glazura:, 50 g miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 3h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

- Incorporam ingredientele in ordinea prezentata, in masina de facut paine la programul de framantare si dospire.
- Dupa ce masina a terminat programul, scot aluatul pe planseta, mai framant 5 minute ,apoi impart in doua.
- Intindem fiecare parte de aluat si le umplem :unul cu rahat si stafide, altul cu, crema de nuca si gem.
- Asezam fiecare cozonac in tava unsa cu ulei, lasam sa creasca 30 minute, ungem cu ulei sau sirop si dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste.
- Stingem focul, mai lasam 5 minute cozonacii in cuptor,apoi scoatem cozonacii din tavi.
- Stropim cu siropul fiert (apa,zahar, esenta),cu ajutorul unui penson. Imediat ungem fiecare cozonac, cu miere,acoperim, lasam acoperiti pe un gratar, pana se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac floare de post

Cozonac floare de post

Dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu fanta de post

Cozonac cu fanta de post

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de

12 voturi    19 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Bun si frumos!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    Chiar daca e de post , dar cu atatea bunatati in el nu moate fi decat ...excelent !

Dificultate

Redusa

Timp

3h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g margarina unirea
  • 5 linguri zahar
  • 700 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala(coaja si zeama)
  • coaja unei lamai
  • 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta)
  • Umplutura 1:
  • 100 g rahat
  • 50 g stafide
  • Umplutura 2:
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri gem (dupa placere
  • eu am folosit asortat)
  • 2 linguri cacao
  • cateva stafide
  • esenta de rom
  • Siropul:
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bun si frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu struguri si mar