autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Cozonac dulce ca mierea

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
Aluat pentru doi cozonaci:, 150 g smantana, 130 g unt, 4 galbenusuri, 1/2 lingurita sare, 6 linguri pline cu zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala), 650 g faina, Maiaua:, 20 g drojdie proaspata, 70 ml apa calduta, o lingurita zahar, o lingura faina, Umplutura:, pentru un cozonac, 200 g rahat, 50 g stafide, pentru celalalt:, 2 albusuri batute spuma, 3 linguri cacao, 4 linguri nuca macinata, 2 linguri mac, o lingura de faina, esenta de rom, Sirop:, 200 ml apa, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

- Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul.
- Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde aluatul de mana si de vas, apoi lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul,sau folosim masina de facut paine la proogramul de framantare si crestere.(o ora jumate)
Umplutura:
- Incorporam albusul batut spuma cu nuca, faina, cacao si esenta de rom.
- Dupa ce coca si-a dublat volumul, impartim in doua.
- Umplem un cozonac, cu rahat si stafide si celalalt cu umplutura de cacao mac si nuca.
- Lasam sa mai creasca o jumatate de ora in tavile unse cu ulei.
- Ungem cozonacii cu albus batut spuma si dam la cuptorul incins pentru jumatate de ora,pana cand e rumen. Scoatem din cuptor, pe un gratar.
- Fierbem siropul din apa zahar si zahar vanilat. Umezim cozonacii cu acest sirop cu ajutaorul unei pensule.
- Lasam 5 minute sa se zvante, apoi ungem cozonacii cu miere de albine. Lasam cozonacii acoperiti, sa se raceasca pe un gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac dulce ca mierea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Se separa galbenusirile de albusuri, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Mai intai doresc sa va mentionez faptul ca din cantitatile de mai sus vor iesi intre 50 si 60 de

14 voturi    6 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    Arata super! Felicitari!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    ff frumos arata

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Ce bunatati de cozonaci ! si ce forme frumoase...tare mult imi plac.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

      Hmm...ce dor mie si mie de cozonac..trebuien sa fac si eu...yami yami:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

      Hmmmmmm ce bun trebuie sa fie.... Va pregatiti de Paste fetelor ??? Nu stiam de insiropatul cozonacilor....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru doi cozonaci:
  • 150 g smantana
  • 130 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri pline cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala)
  • 650 g faina
  • Maiaua:
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 ml apa calduta
  • o lingurita zahar
  • o lingura faina
  • Umplutura:
  • pentru un cozonac
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • pentru celalalt:
  • 2 albusuri batute spuma
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri mac
  • o lingura de faina
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

flori de piatra (Chef de cuisine)

Arata super! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche