Cozonac felii cu scortisoara

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Cozonac felii cu scortisoara

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • 60 g unt moale
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar.

Luam circa 100 g faina,facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus.

Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale.

Se lasa la crescut,la loc cald.

Adaugam maiaua peste restul de faina.

Batem bine ouale cu un strop de sare si le adaugam peste amestecul de mai sus.

Adaugam si zaharul,esenta de rom precum si coaja de portocala si lamaie.

Amestecam si apoi incorporam(putin cate putin) restul de lapte caldut.

Framantam pana cand obtinem un aluat de o consistenta elastica.

Se adauga uleiul si framantam in continuare circa 10 min.

Aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop ,la loc cald pana isi dubleaza volumul(circa 1 ora).

Presaram cu faina masa de lucru si intindem aluatul in forma dreptunghiulara(40/50) cu o grosime de circa 1 cm.

Topim untul si apoi il racim.

Ungem bine foaia de aluat cu unt si apoi presaram peste ea scortisoara pudra si zahar.

Taiem foaia de aluat in patrate de circa 8-10 cm sau in functie de cat de inalta si lata este tava.

Se suprapun patratele si se aseaza in forma.

Se lasa la crescut circa o jumatate de ora ,timp in care preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor si coacem la 180 grade pana ce cozonacul se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.(circa 50 min).

Scoatem cozonacul din cuptor ,il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca.

Mie imi place sa savurez o felie de cozonac alaturi de un pahar cu lapte.......ador aceasta combinatie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise