autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Cozonac felii cu scortisoara

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2015

Ingrediente
Ingrediente, 500 g faina, 150 g zahar, 2 oua, 250 ml lapte, 30 ml ulei, 25 g drojdie proaspata, 1 fiola esenta rom, 1 lingura coaja rasa de portocala, 1 lingura coaja rasa de lamaie, un praf sare, 2 pliculete zahar vanilat, Mai avem nevoie, 60 g unt moale, 1 lingura scortisoara, 100 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar.
Luam circa 100 g faina,facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus.
Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale.
Se lasa la crescut,la loc cald.
Adaugam maiaua peste restul de faina.
Batem bine ouale cu un strop de sare si le adaugam peste amestecul de mai sus.
Adaugam si zaharul,esenta de rom precum si coaja de portocala si lamaie.
Amestecam si apoi incorporam(putin cate putin) restul de lapte caldut.
Framantam pana cand obtinem un aluat de o consistenta elastica.
Se adauga uleiul si framantam in continuare circa 10 min.
Aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop ,la loc cald pana isi dubleaza volumul(circa 1 ora).

Presaram cu faina masa de lucru si intindem aluatul in forma dreptunghiulara(40/50) cu o grosime de circa 1 cm.
Topim untul si apoi il racim.
Ungem bine foaia de aluat cu unt si apoi presaram peste ea scortisoara pudra si zahar.

Taiem foaia de aluat in patrate de circa 8-10 cm sau in functie de cat de inalta si lata este tava.
Se suprapun patratele si se aseaza in forma.

Se lasa la crescut circa o jumatate de ora ,timp in care preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor si coacem la 180 grade pana ce cozonacul se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.(circa 50 min).
Scoatem cozonacul din cuptor ,il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca.

Mie imi place sa savurez o felie de cozonac alaturi de un pahar cu lapte.......ador aceasta combinatie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac felii cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

1 vot    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mod de preparare: Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacaua. Se amesteca

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Marioara_Gal

    Marioara_Gal (Bucatar sef) , 07 august 2015

    Foarte reusit

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • 60 g unt moale
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Marioara_Gal

Marioara_Gal (Bucatar sef)

Foarte reusit

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Minciunele