1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, in care se pune si coaja de lamaie si portocala.
2.Se framanta pana se obtine un aluat lipicios. Se lasa la crescut 45 minute.
3.Din aluat se formeaza 4 mingiute, pe care le intindem in foi de diametrul tavii pe care o folosim . Apoi ungem cu gem de caise.(in reteta originala se foloseste nutella)
4.Se continua procedeul si cu celelate 3 foi, le suprapunem, le ungem cu gem de caise. Ultima foaie nu va fi unsa cu gem.
5.Pe centru, se aseaza un castron de diametru mediu, apoi taiem foile pana la marginea castronului.Rezulta 16 petale de flori. Rulam fiecare petala de 2 ori.(le rasucim de 2 ori)
5.Se unge floarea cu galbensul de ou dizolvat cu o lingura de lapte.
6.Se lasa in cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos deasupra (aproximativ 40 minute)
Obs.M-am inspirat din Blogul lui Haplea , doar ca in reteta originala s-a folosit nutella.(http://retete-haplea.ro/cozonac-floare-cu-nutella/)
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii