Cozonac floare cu gem de caise

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cozonac floare cu gem de caise

Ingrediente

  • 500 gr. faina,
  • 260 ml. lapte,
  • 30 gr. drojdie proaspata,
  • 50 gr. unt la temperatura camerei,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 ou + 1 albus,
  • 1 praf de sare,
  • coaja de lamaie, portocala;
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr.gem de caise
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingura de lapte;

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, in care se pune si coaja de lamaie si portocala.

2.Se framanta pana se obtine un aluat lipicios. Se lasa la crescut 45 minute.

3.Din aluat se formeaza 4 mingiute, pe care le intindem in foi de diametrul tavii pe care o folosim . Apoi ungem cu gem de caise.(in reteta originala se foloseste nutella)

4.Se continua procedeul si cu celelate 3 foi, le suprapunem, le ungem cu gem de caise. Ultima foaie nu va fi unsa cu gem.

5.Pe centru, se aseaza un castron de diametru mediu, apoi taiem foile pana la marginea castronului.Rezulta 16 petale de flori. Rulam fiecare petala de 2 ori.(le rasucim de 2 ori)

5.Se unge floarea cu galbensul de ou dizolvat cu o lingura de lapte.

6.Se lasa in cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos deasupra (aproximativ 40 minute)

Obs.M-am inspirat din Blogul lui Haplea , doar ca in reteta originala s-a folosit nutella.(http://retete-haplea.ro/cozonac-floare-cu-nutella/)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise