autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac floare cu gem de caise

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Ingrediente
500 gr. faina,, 260 ml. lapte,, 30 gr. drojdie proaspata,, 50 gr. unt la temperatura camerei,, 2 linguri zahar,, 1 ou + 1 albus,, 1 praf de sare,, coaja de lamaie, portocala, Pentru umplutura:, , 300 gr.gem de caise, , Pentru uns deasupra:, , 1 galbenus de ou,, 1 lingura de lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, in care se pune si coaja de lamaie si portocala.
2.Se framanta pana se obtine un aluat lipicios. Se lasa la crescut 45 minute.
3.Din aluat se formeaza 4 mingiute, pe care le intindem in foi de diametrul tavii pe care o folosim . Apoi ungem cu gem de caise.(in reteta originala se foloseste nutella)
4.Se continua procedeul si cu celelate 3 foi, le suprapunem, le ungem cu gem de caise. Ultima foaie nu va fi unsa cu gem.
5.Pe centru, se aseaza un castron de diametru mediu, apoi taiem foile pana la marginea castronului.Rezulta 16 petale de flori. Rulam fiecare petala de 2 ori.(le rasucim de 2 ori)
5.Se unge floarea cu galbensul de ou dizolvat cu o lingura de lapte.
6.Se lasa in cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos deasupra (aproximativ 40 minute)
Obs.M-am inspirat din Blogul lui Haplea , doar ca in reteta originala s-a folosit nutella.(http://retete-haplea.ro/cozonac-floare-cu-nutella/)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun,

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr. faina,
  • 260 ml. lapte,
  • 30 gr. drojdie proaspata,
  • 50 gr. unt la temperatura camerei,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 ou + 1 albus,
  • 1 praf de sare,
  • coaja de lamaie
  • portocala
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr.gem de caise
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingura de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ochiul soacrei