autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Cozonac foarte pufos si aratos

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
350g faina, 3 albusuri spuma, o jumatate cana de zahar pudra, 8 linguri de ulei de framantat la final, 1 cana de lapte, putina sare, 10g drojdie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

81 voturi

Mod de preparare

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.
Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca vreti se poate pune si un sau doua galbenusi daca vreti ca, cozonacul sa aiba putina culoare galbena se poate adauga si un galbenus de ou optional.
se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.
se iau 2-3 bucati din coca se fac dreptunghiuri, se intinde, se pune umplutura si se ruleaza,se poate impleti in trei sau in doua se unge cu ou deasupra si se presara zahar mare, se mai lasa sa creasca 20 min.

umplutura

se poate face din fructe comfiate, rahat, ciocolata sau se mai poate face dintr-un albus de nuca batut spuma amestecat cu 1 lingurita de cacao o ceasca de zahar pudra si o ceasca de nuca tocata marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac foarte pufos si aratos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • catalina

    catalina (Chef de cuisine):

    l-am facut azi.am pus mai multa faina ca era foarte moale si tot moale il vad eu.acum astept sa creasca dar nu sunt foarte optimista cred ca nu a fost deajuns drojdia (am adaugat mai multa faina decat in reteta).spune-mi te rog daca este normal sa fie asa moale??eu stiind cozonacul pe care il facea mama mi se pare ca nu mi-a iesit.sper sa creasca si o sa-ti spun cum a fost la gust.mersi mult

  • 23 comentarii

  • Foarte gustos , 21 octombrie 2020

    Foarte bine arata

  • Ecaterina Thomas , 11 noiembrie 2013

    si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt

  • Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013

    si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt

    • Madalina Antica , 10 noiembrie 2013

      si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt

    • Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013

      pare destul de usor de facut

    • burdulea maria elena , 30 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Tare frumos si interesant, imi place!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Eu stiam ca se pun galbenusurile si nu albusurile,dar cred ca este bun si asa.Cand fac maioneza tot imi raman albusurile,am sa incerc.

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Mie imi place f mut reteta, arata nemaipomenit !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      si sincer eu nu am macat niciodata paine umpluta cu rahat sau stafide dar am sa caut daca tu ai mancat

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      are si oua ,dar am si specificat reteta este numai cu albus ,optional poti pune si galbenusul dar daca pui multe galbenusuri risti sa se lase si nu mai creste asa bine si nici pufos nu este indeajuns

    • varvara mura , 18 martie 2010

      Cum se poate asa un cozonac , fara ou sau cu unul singur ?Mai bine il numea "PAINE UMPLUTA "hi , hi ,hi !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari! Nota 10

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • andreea , 23 decembrie 2009

      cel mai frumos cozonac ,sper ca si la fel de bun

    • mara , 17 decembrie 2009

      foarte interesant ,si abea astept sa fac peste o saptamna

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      arata bine dar eu am reteta mea cu coca oparita

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bun cozonacul.Imi place mult cu stafide.Arata foarte bine.......

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bine arata cozonacul tau !!! L-as numi ..."cozonac de criza" dupa ingredientele care le are ....hi, hi, hi.... Gustos si usor de facut !

    • lstanciu37 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      este cel mai aratos cozonac pe care l-am vazut ,abea astept sa vina craciunu sa incerc si eu

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Frumos.................am salvat reteta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      E interesanta reteta ta !Nu am incercat niciodata sa prepar cozonac numai din albusuri

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Imi place cozonacul! Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

81 voturi

Ingrediente

  • 350g faina
  • 3 albusuri spuma
  • o jumatate cana de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de framantat la final
  • 1 cana de lapte
  • putina sare
  • 10g drojdie

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri
Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul

14 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Foarte gustos

Foarte bine arata

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu ieftin, cu budinca