autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Cozonac foarte pufos si aratos

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
350g faina, 3 albusuri spuma, o jumatate cana de zahar pudra, 8 linguri de ulei de framantat la final, 1 cana de lapte, putina sare, 10g drojdie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.
Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca vreti se poate pune si un sau doua galbenusi daca vreti ca, cozonacul sa aiba putina culoare galbena se poate adauga si un galbenus de ou optional.
se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.
se iau 2-3 bucati din coca se fac dreptunghiuri, se intinde, se pune umplutura si se ruleaza,se poate impleti in trei sau in doua se unge cu ou deasupra si se presara zahar mare, se mai lasa sa creasca 20 min.

umplutura

se poate face din fructe comfiate, rahat, ciocolata sau se mai poate face dintr-un albus de nuca batut spuma amestecat cu 1 lingurita de cacao o ceasca de zahar pudra si o ceasca de nuca tocata marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac foarte pufos si aratos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Apple pie

Apple pie

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina

4 voturi    9 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Mai intai pregatim aluatul: Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat

21 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • catalina

    catalina (Chef de cuisine):

    l-am facut azi.am pus mai multa faina ca era foarte moale si tot moale il vad eu.acum astept sa creasca dar nu sunt foarte optimista cred ca nu a fost deajuns drojdia (am adaugat mai multa faina decat in reteta).spune-mi te rog daca este normal sa fie asa moale??eu stiind cozonacul pe care il facea mama mi se pare ca nu mi-a iesit.sper sa creasca si o sa-ti spun cum a fost la gust.mersi mult

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ecaterina Thomas , 11 noiembrie 2013

    si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt

  • Fara foto

    Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013

    si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt

  • Fara foto

    Madalina Antica , 10 noiembrie 2013

    si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt

    • Fara foto

      Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013

      pare destul de usor de facut

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 30 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Tare frumos si interesant, imi place!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Eu stiam ca se pun galbenusurile si nu albusurile,dar cred ca este bun si asa.Cand fac maioneza tot imi raman albusurile,am sa incerc.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Mie imi place f mut reteta, arata nemaipomenit !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      si sincer eu nu am macat niciodata paine umpluta cu rahat sau stafide dar am sa caut daca tu ai mancat

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      are si oua ,dar am si specificat reteta este numai cu albus ,optional poti pune si galbenusul dar daca pui multe galbenusuri risti sa se lase si nu mai creste asa bine si nici pufos nu este indeajuns

    • Fara foto

      varvara mura , 18 martie 2010

      Cum se poate asa un cozonac , fara ou sau cu unul singur ?Mai bine il numea "PAINE UMPLUTA "hi , hi ,hi !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari! Nota 10

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      andreea , 23 decembrie 2009

      cel mai frumos cozonac ,sper ca si la fel de bun

    • Fara foto

      mara , 17 decembrie 2009

      foarte interesant ,si abea astept sa fac peste o saptamna

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      arata bine dar eu am reteta mea cu coca oparita

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bun cozonacul.Imi place mult cu stafide.Arata foarte bine.......

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Foarte bine arata cozonacul tau !!! L-as numi ..."cozonac de criza" dupa ingredientele care le are ....hi, hi, hi.... Gustos si usor de facut !

    • Fara foto

      lstanciu37 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      este cel mai aratos cozonac pe care l-am vazut ,abea astept sa vina craciunu sa incerc si eu

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Frumos.................am salvat reteta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      E interesanta reteta ta !Nu am incercat niciodata sa prepar cozonac numai din albusuri

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Imi place cozonacul! Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

66 voturi

Ingrediente

  • 350g faina
  • 3 albusuri spuma
  • o jumatate cana de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de framantat la final
  • 1 cana de lapte
  • putina sare
  • 10g drojdie

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri
Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul

13 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chocolate crinkle cookies