autor:

lidia

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac ieftin si bun

Autor: lidia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2009

Ingrediente
30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina., pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc, pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].
Intre timp se pregateste umplutura.
Se incalzeste cuptorul.

Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.
Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc. Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.
Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.
Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul. Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ieftin si bun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii

  • Andreea Tha Deea , 16 aprilie 2015

    am facut si eu si mia iesit foarte bun !

  • Danutza , 27 octombrie 2013

    l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina.
  • pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc
  • pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Raporteaza reteta

Danutza

l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici umplute cu branza