Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].
Intre timp se pregateste umplutura.
Se incalzeste cuptorul.
Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.
Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc. Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.
Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.
Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul. Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii