Cozonac ieftin si bun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina.
  • pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc
  • pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Mod de preparare

Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].

Intre timp se pregateste umplutura.

Se incalzeste cuptorul.

Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.

Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc. Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.

Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.

Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul. Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise