autor:

lidia

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac ieftin si bun

Autor: lidia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lidia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2009

Ingrediente
30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina., pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc, pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare].

Intre timp se pregateste umplutura.

Se incalzeste cuptorul.



Se pune siropul la fiert pana se ingroasa bine.

Se imparte aluatul in doua,se pune umplutura si se ruleaza. Daca doriti sa fie impletit [ca la patiserie], aluatul se imparte in 4 buc. Se umple fiecare bucata si apoi se rasucesc cate 2 buc.

Se pun in tavi de cozonac unse si infainate,se ung cu galbenus de ou.

Se pun in cuptor si se lasa la crescut cu usa cuptorului intredeschisa pana se umple tavile, dupa care se inchide cuptorul. Se coc la foc mare iar dupa 15-20 minute, depinde de cum coace cuptorul, se reduce focul. In 1/2 ora trebuie sa fie copti. Cand se scot din cuptor cozonacii se ung cu sirop. Sunt foarte fragezi si gustosi. Sper sa va placa. Pofta buna.
Se face aluatul cu drojdie, se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut 1/2 ora la loc caldut. [nu necesita framantare]. Intre t
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ieftin si bun" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi

Placinta de cartofi

Cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si se dau pe razatoare, se amesteca cu sare, piper

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza

Triunghiuri cu branza

Se unge fiecare foaie cu ulei. Se taie in patrate. Intre timp se rade branza, se adauga sunca taiata

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Tha Deea , 16 aprilie 2015

    am facut si eu si mia iesit foarte bun !

  • Fara foto

    Danutza , 27 octombrie 2013

    l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 30 gr.drojdie,o cana apa calda,4 ling. zahar,6 ling. ulei,2 oua,1 kg faina.
  • pentru umplut ce doriti:nuca,rahat,stafide,etc
  • pentru sirop:100 ml apa ,3 ling. zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de lidia
Papanasi rapizi

Papanasi rapizi

Se amesteca branza de vaci cu oul, zaharul, vanilia si 100 gr. nuca de cocos. Se fac bilute si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu urda sau branza de vaci

Tarta cu urda sau branza de vaci

se bat ouale cu zaharul cu telul ,se adauga iaurtul ,uleiul,vanilia,sare,faina cu praful de copt

2 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura fanta

Prajitura fanta

1. Se face blatul cu cacao si se da la copt. 2. Se pregateste crema de branza cu toate ingredientele. 3.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Danutza

l-am incercat in seara aceasta! minunat! felicitari! intr-adevar ieftin si rapid si bun!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje