autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac impletit cu mac

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Aluat:600 gr faina,125 gr unt, ml smantana.50 ml lapte, ml apa,100 gr zahar,1 zahar vanilat,4 galbenusuri,1 lingura ulei,1 fiola esenta vanilie,coaja razuita de la o portocala sau lamaie, gr drojdie proaspata, Umplutura de mac:300 gr mac macinat in masina de cafea,1 cana lapte,3 linguri zahar (puteti pune mai mult, dupa gust),1 zahar vanilat,1 fiola esenta vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.
Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana cam 30 minute daca nu aveti masina de paine. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se pune la loc caldut si fara curenti la crescut pentru cel putin 1 ora.
Cat creste aluatul se prepara umplutura: puneti ingredientele la fiert pana macul e moale. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
Cand e crescut bine se imparte aluatul in jumatate. Se intind 2 foi si fiecare se unge cu mac fiert in lapte, apoi se ruleaza. Cele doua rulouri rezultate se impletesc si se pun intr-o tava rotunda captusita cu hartie de copt. Se lasa la crescut in tava cca 30 -45 minute.
Se unge cozonacul cu galbenus batut cu putin lapte si se orneaza cu zahar si mac.
Se da la cuptor pana se rumeneste.

*daca observati din poza o parte a cozonacului meu s-a rupt in timpul coacerii. Tava a fost prea mica. Folositi o tava cu diametrul de 26-28cm sau folositi 2 tavi de chec si faceti 4 rulouri de cozonac care vin impletite, deci obtineti 2 cozonaci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Rulouri cu spanac

Rulouri cu spanac

Se pune drojdia la inmuiat cu putin lapte si se lasa sa se odihneasca pentru 8-10 min Se adauga

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de

12 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Super arata,felicitari,trebuie incercat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Foarte bine arata, cozonacul cu mac.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat:600 gr faina,125 gr unt, ml smantana.50 ml lapte, ml apa,100 gr zahar,1 zahar vanilat,4 galbenusuri,1 lingura ulei,1 fiola esenta vanilie,coaja razuita de la o portocala sau lamaie, gr drojdie proaspata
  • Umplutura de mac:300 gr mac macinat in masina de cafea,1 cana lapte,3 linguri zahar (puteti pune mai mult
  • dupa gust),1 zahar vanilat,1 fiola esenta vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super arata,felicitari,trebuie incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA