autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac impletit cu mac

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Aluat:600 gr faina,125 gr unt, ml smantana.50 ml lapte, ml apa,100 gr zahar,1 zahar vanilat,4 galbenusuri,1 lingura ulei,1 fiola esenta vanilie,coaja razuita de la o portocala sau lamaie, gr drojdie proaspata, Umplutura de mac:300 gr mac macinat in masina de cafea,1 cana lapte,3 linguri zahar (puteti pune mai mult, dupa gust),1 zahar vanilat,1 fiola esenta vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.
Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana cam 30 minute daca nu aveti masina de paine. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se pune la loc caldut si fara curenti la crescut pentru cel putin 1 ora.
Cat creste aluatul se prepara umplutura: puneti ingredientele la fiert pana macul e moale. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
Cand e crescut bine se imparte aluatul in jumatate. Se intind 2 foi si fiecare se unge cu mac fiert in lapte, apoi se ruleaza. Cele doua rulouri rezultate se impletesc si se pun intr-o tava rotunda captusita cu hartie de copt. Se lasa la crescut in tava cca 30 -45 minute.
Se unge cozonacul cu galbenus batut cu putin lapte si se orneaza cu zahar si mac.
Se da la cuptor pana se rumeneste.

*daca observati din poza o parte a cozonacului meu s-a rupt in timpul coacerii. Tava a fost prea mica. Folositi o tava cu diametrul de 26-28cm sau folositi 2 tavi de chec si faceti 4 rulouri de cozonac care vin impletite, deci obtineti 2 cozonaci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa

Taitei de casa

Se amesteca faina, oul si apa [cat cuprinde]. Se framanta bine pana se formeaza o coca potrivit

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Super arata,felicitari,trebuie incercat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Foarte bine arata, cozonacul cu mac.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat:600 gr faina,125 gr unt, ml smantana.50 ml lapte, ml apa,100 gr zahar,1 zahar vanilat,4 galbenusuri,1 lingura ulei,1 fiola esenta vanilie,coaja razuita de la o portocala sau lamaie, gr drojdie proaspata
  • Umplutura de mac:300 gr mac macinat in masina de cafea,1 cana lapte,3 linguri zahar (puteti pune mai mult
  • dupa gust),1 zahar vanilat,1 fiola esenta vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super arata,felicitari,trebuie incercat.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac (1kg)