autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Cozonac impletit ,cu nuca

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat, 1 kg de faina, 200 g zahar, 8 galbenusuri, 200 g unt, 1 praf de sare, 60 g drojdie proaspata, 330 ml lapte, 160 ml lapte batut, 50 ml ulei, 4 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, coaja rasa de la o lamaie, Pentru umplutura, 300 g nuca macinata, 4 linguri rase coaja de portocala confiata, 4 linguri rase zahar, 2 albusuri, 2 linguri rase cacao, zahar brun pentru presarat pe cozonaci, 2 galbenusuri pentru uns, ulei pentru uns formele, faina pentru tapetat formele

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparam maiaua..................intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit.
Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase.
Lasam la racit.
Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece.
Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min.
Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine.
Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare.
Acest amestec il turnam peste restul de faina cernuta.
Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate.

Ads not by this site


In acest timp ne ocupam de umplutura.
Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao.
Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei..................nu cu faina.!!!
Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati .
Impartim in 8 si umplutura.
Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor).
Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam.
Rezulta 8 rulouri pe care le v-om impleti 2 cate 2.
Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun.
Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min.
Facem testul scobitorii .
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit ,cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Unt de nuci

Unt de nuci

Nucile, se coc la 140 grade, până se rumenesc putin. Se pun în blender şi se adaugă apa şi

9 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
salam de biscuiti

salam de biscuiti

Se zdrobesc biscuiti, se adauga nuca, stafidele, ciocolata, bucatelele de rahat. Se pune la fiert

34 voturi    8 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 60 g drojdie proaspata
  • 330 ml lapte
  • 160 ml lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase coaja de portocala confiata
  • 4 linguri rase zahar
  • 2 albusuri
  • 2 linguri rase cacao
  • zahar brun pentru presarat pe cozonaci
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • ulei pentru uns formele
  • faina pentru tapetat formele

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba