Cozonac impletit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cozonac impletit

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • -500 ml lapte
  • -25 gr drojdie
  • -50 ml ulei
  • -1 kg faina
  • -un praf sare
  • -4 galbenusuri
  • -250 gr zahar
  • Pt umplutura:
  • -200 gr nuca macinata
  • -150 mac macinat
  • -2 linguri cacao+1 lingura ulei+2-3 linguri apa
  • Extra: 1 ou

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina. Amestecam cu un tel para, acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute.

In acest timp cernem faina, separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga arome – esente de vanilie, rom , migdale , etc) . Faina cernuta o punem intr-un vas cu pereti inalti si in mijlocul ei punem praful de sare, galbenusurile batute cu zaharul , uleiul si maiaua.

Framantam bine de tot, trebuie sa avem un aluat nelipicios (eu framant un timp in castron dar dupa ceea il iau pe masa), vreo 15 minute trebuie. Presarati cu faina si lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura. Cozonacul se poate umple cu ce doriti d-voastra si se poate pune mai multa sau mai putina umplutura ..dupa preferinte. Eu mi-am pregatit nuca, mac si cacao cu ulei si apa.

Cand aluatul e dospit il luam si il taiem in jumate, iar apoi fiecare jumate in trei parti egale. Intr-o tava punem hartie de copt sau o ungem bine cu unt (bunica mea ungea tavile cu ulei). Intindem fiecare bucata de aluat nu foarte subtire si punem umplutura. Rulam si lasam deoparte. Procedam cu toate la fel pana avem trei corzi. Acestea le impletim ca sa obtinem un singur cozonac.

Eu am umplut fiecare parte diferit (mac, nuca si cacao). Daca nu doriti impletit atunci intindeti jumatatile si le umpleti. Ideea este ca din cantitatea data obtineti doi cozonaci.

II asezam in tava si ii mai lasam cam jumate de ora sa creasca. Inainte sa-i dam la cuptorul preincalzit la 180 grade ii ungem cu un ou batut. Ii tinem in cuptor cam 40 minute (timpul difera de cat de inalti, grosi sunt), trebuie sa fie rumeniti foarte bine deasupra .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise