autor:

Cely Snijec

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac presarat cu mac

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2011

Ingrediente
Aluat pentru doi cozonaci:, 150 g smantana, 125 g unt, 4 galbenusuri, 1/2 lingurita sare, 5 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa (o lamaie si o portocala), 650 g faina, Maiaua:, 20 g drojdie proaspata, 70 ml apa, o lingurita zahar, o lingura faina, Umplutura:, 200 g rahat si 50 g stafide pentru un cozonac, si pentru celalalt:, 2 albusuri, 3 linguri cacao, 4 linguri nuca macinata, o lingura de faina, esenta de rom, 20 g mac pentru presarat, zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 3h

18 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul.
Intre timp incorporam celelalte ingrediente la care adaugam maiaua crescuta si framantam pana se desprinde aluatul de mana si de vas, apoi lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul,sau folosim masina de facut paine la proogramul de framantare si crestere.(o ora jumate)
Umplutura:
Incorporam albusul batut spuma cu nuca, faina, cacao si esenta de rom.
Dupa ce coca si-a dublat volumul, impartim in doua. Umplem un cozonac, cu rahat si stafide si celalalt cu umplutura de cacao cu nuca.
Lasam sa mai creasca o jumatate de ora in tavile unse cu ulei. Ungem cozonacii cu albus batut spuma, presaram cu mac si dam la cuptorul incins pentru jumatate de ora,pana cand e rumen. Scoaem din cuptor, pe un gratar, acoperim, lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar vanilat(dupa placere.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac presarat cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonacei cu nuca

Cozonacei cu nuca

Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca

15 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marina (Chef de cuisine):

    Buna bucatareselor,azi am facut acesti cozonaci;vreau sa va spun ca nu fac de obicei,dar coca nu mi-a iesit moale,nu spune de pus ceva de lichid(lapte...).Am pus totul cantarit si parea faina cam multa.Maiaua a crescut in max.10 min.,dar coca in cateva ore si nu si-a dublat marimea.Acum sa vad cat or mai creste cozonacii in tavi.Sigur vor iesi gustosi,dar pufosi????Vii arat la sfarsit.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Minunati cozonaci ai facut ! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    De mult nu am facut cozonac ...trebuie sa fac....arata tare bine!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Foarte reusiti, am sã incerc si eu!!! merçi :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

      Felicitari,arata foarte bine.....*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

18 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru doi cozonaci:
  • 150 g smantana
  • 125 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa (o lamaie si o portocala)
  • 650 g faina
  • Maiaua:
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 ml apa
  • o lingurita zahar
  • o lingura faina
  • Umplutura:
  • 200 g rahat si 50 g stafide pentru un cozonac
  • si pentru celalalt:
  • 2 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuca macinata
  • o lingura de faina
  • esenta de rom
  • 20 g mac pentru presarat
  • zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lia Maria (Chef de cuisine)

Minunati cozonaci ai facut ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Desert cu mere si gem de cirese