autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Cozonac Rosenkrantz

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
-400 g faina, -2 oua, -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala), -110 ml lapte, -25 g drojdie, -3 linguri zahar pentru lapte, -130 g unt, -putina sare, -6 linguri zahar pentru unt, -10-12 linguri zahar pentru caramel, -pentru umplutura:nuca tocata, stafide, rahat …………,dupa preferinte!!!!!!!!

Dificultate: Medie Timp: 4h

25 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine……………………..deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in galetusa masinii de paine.Am lasat la framantat conform programului de facut aluat.Am scos aluatul din masina si l-am lasat la dospit .
Separat, intr-o oala cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm se caramelizeaza zaharul.Se intinde caramelul si pe peretii oalei.
Dup ace aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar.Presaram nuca din belsug si ce mai vrem noi,plus putina coaja de portocala apoi rulam .Taiem in 6 bucati egale,le asezam in picioare in oala cu caramel,avand grija sa lasam spatiu intre rulouri.Lasam la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi coacem 35-40 min.
Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.
Va doresc pofta buna si spor la preparat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

    Foarte mult imi place acest cozonac, are un gust deosebit!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    arata fff bine!

  • Fara foto

    maria mihalache , 20 aprilie 2010

    Multumesc,Flori de piatra!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata super ....

    • Fara foto

      maria mihalache , 14 aprilie 2010

      Multumesc, Mirey. De Paste nici eu nu am mai facut dar mi-ai dat o idee poate fac de Inaltare. Pup!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      De Inaltare sigur am sa incerc ,,modelul''.Arata extraordinar!Felicitari!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Multumesc,multumesc Mihaela11.Te mai astept cu mare drag.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte fin si aromat. Prezentare eleganta ca de obicei!***** Pacat ca nu putem dacat sa-l admiram, aromele doar ni le imaginam.mmmmmmmmmm

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 februarie 2010

      Sa o stapanesti sanatoasa,Panseluta si la cat mai multi cozonaci.Eu sunt tare multumita de ea.............o muncesc la greu.Pup!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      am sa-l incerc si eu neaparat.de craciun mi-am facut cadou o masina de paine,special pentru framantat.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Valentina,este tare bun. Ramona,asa este ai dreptate...........un altfel de cozonac. Multam de vizita!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Deosebit! O altă idee de a prezenta clasicul cozonac! Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Apetisant si excelent.....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Nu stiu de ce imi apar pozele intr-o harababura de nedescris............eu le-am pus in ordinea in care am executat fiecare pas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Da,Diana,Lumi si mie mie mi s-a parut interesanta cand am dat peste ea si de aceea am zis"hai sa o incerc". Mari........ooooooo.........de-mult s-a mancat! Multumesc dragele mele de aprecieri si de vizita! Va mai astept!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Asa este Diana.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Egoist-o , ai postat reteta dupa ce ai terminat cozonacul, ca sa nu-mi dai si mie! E superb!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      interesant cozonacul acesta!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      minunata reteta de cozonac!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

25 voturi

Ingrediente

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:nuca tocata
  • stafide
  • rahat …………,dupa preferinte!!!!!!!!

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Alexandrina (Chef de cuisine)

Foarte mult imi place acest cozonac, are un gust deosebit!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
placinta poale in brau