Aluatul l-am facut la masina de paine……………………..deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in galetusa masinii de paine.Am lasat la framantat conform programului de facut aluat.Am scos aluatul din masina si l-am lasat la dospit .
Separat, intr-o oala cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm se caramelizeaza zaharul.Se intinde caramelul si pe peretii oalei.
Dup ace aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar.Presaram nuca din belsug si ce mai vrem noi,plus putina coaja de portocala apoi rulam .Taiem in 6 bucati egale,le asezam in picioare in oala cu caramel,avand grija sa lasam spatiu intre rulouri.Lasam la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi coacem 35-40 min.
Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.
Va doresc pofta buna si spor la preparat!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii