autor:

mihaela idriceanu

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac Rosenkranz

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Ingrediente
- 400 g de faina, - 2 oua intregi, - zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom, - un praf de sare, - 110 ml lapte, -25 g drojdie, - 3 linguri de zahar pentru lapte, - 130 g de unt, - 6 linguri de zahar pentru unt, - 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel, - nuca tocata (eu am pus cam 200 grame)

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite.
Amestecam faina cu ouale si aromele, peste care turnam laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul. Framantam cca. 15 min (eu am pus la masina de paine la framantat), apoi fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie patrata, ungem cu untul amestecat cu 6 lg zahar (untul sa fie moale, nu topit), punem nuca macinata, pe care o presam bine, rulam si taiem bucati egale (mie mi-au iesit 7). Le asezam peste caramelul din cratita si lasam la dospit 1 ora. Punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute. Atentie! Se rastoarna fierbinte, altfel se intareste caramelul.
E un cozonac deosebit, de o pufosenie rara si gust divin. Incercati-l si nu veti regreta!

Sursa: gabrielacara.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O minunatie, delicios!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Un cozonac grozav!Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    O bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Arata foarte bine. Cred ca este un deliciu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Imi place cozonacul cu nuca, imi place reteta prezentata de tine, am salvat-o si am sa pregatesc acest cozonac de craciun. Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Hmmm,ce deliciu...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Pare a fi foarte gustos cozonacul! Cu siguranta voi pregati reteta de Craciun! FELICITARI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • - 400 g de faina
  • - 2 oua intregi
  • - zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • - un praf de sare
  • - 110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • - 3 linguri de zahar pentru lapte
  • - 130 g de unt
  • - 6 linguri de zahar pentru unt
  • - 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel
  • - nuca tocata (eu am pus cam 200 grame)

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O minunatie, delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Covrigei Pretzels