autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cozonac simplu cu nuca sau cu mac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Aluatul: 800 gr. faina, 100 gr. margarina, 50 gr. ulei, 150 gr. zahar, 40 gr. drojdie, 500 ml. lapte, 4 galbenusuri, o lingura gris, o lingurita rasa de sare, Umplutura de nuca: 500 gr. nuca macinata, 150 gr. apa, 250 gr. zahar, 100 gr. rom, Umplutura de mac: 500 gr. mac macinat, 250 gr. zahar, 200 gr. apa, o lingurita coaja de lamiie rasa

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr-un vas adinc. Peste ea se toarna drojdia crescuta si se amesteca. Se topeste margarina impreuna cu uleiul si se amesteca cu faina. Se adauga galbenusurile frecate cu sarea, zaharul , grisul si la sfirsit se adauga laptele caldut amestecind tot timpul, sa nu se faca cocoloase. Se framinta si se bate pana apar bule de aer. Aluatul se presara cu faina, se acopera cu un servet si se pune deoparte sa creasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac simplu cu nuca sau cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma

678 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu urda

Placinta cu urda

Branza se amesteca cu zaharul,smantana,vanilie,coaja de lamaie si ouale plus 2 galbenusuri si lingura

14 voturi    14 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Nici eu nu am pus niciodata gris in aluat,si nici nu am auzit pana acum...

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    N-am pus niciodata gris in aluat.Interesanta reteta.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 800 gr. faina
  • 100 gr. margarina
  • 50 gr. ulei
  • 150 gr. zahar
  • 40 gr. drojdie
  • 500 ml. lapte
  • 4 galbenusuri
  • o lingura gris
  • o lingurita rasa de sare
  • Umplutura de nuca: 500 gr. nuca macinata
  • 150 gr. apa
  • 250 gr. zahar
  • 100 gr. rom
  • Umplutura de mac: 500 gr. mac macinat
  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. apa
  • o lingurita coaja de lamiie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Nici eu nu am pus niciodata gris in aluat,si nici nu am auzit pana acum...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere