autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cozonac simplu cu nuca sau cu mac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Aluatul: 800 gr. faina, 100 gr. margarina, 50 gr. ulei, 150 gr. zahar, 40 gr. drojdie, 500 ml. lapte, 4 galbenusuri, o lingura gris, o lingurita rasa de sare, Umplutura de nuca: 500 gr. nuca macinata, 150 gr. apa, 250 gr. zahar, 100 gr. rom, Umplutura de mac: 500 gr. mac macinat, 250 gr. zahar, 200 gr. apa, o lingurita coaja de lamiie rasa

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr-un vas adinc. Peste ea se toarna drojdia crescuta si se amesteca. Se topeste margarina impreuna cu uleiul si se amesteca cu faina. Se adauga galbenusurile frecate cu sarea, zaharul , grisul si la sfirsit se adauga laptele caldut amestecind tot timpul, sa nu se faca cocoloase. Se framinta si se bate pana apar bule de aer. Aluatul se presara cu faina, se acopera cu un servet si se pune deoparte sa creasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac simplu cu nuca sau cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale,adugam smantana si grisul si amestecam

13 voturi    19 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Ingredientele date sunt pentru 12 portii.Intr-un vas amestecam faina, drojdia, bucatelele de ciocalata

9 voturi    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Nici eu nu am pus niciodata gris in aluat,si nici nu am auzit pana acum...

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    N-am pus niciodata gris in aluat.Interesanta reteta.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 800 gr. faina
  • 100 gr. margarina
  • 50 gr. ulei
  • 150 gr. zahar
  • 40 gr. drojdie
  • 500 ml. lapte
  • 4 galbenusuri
  • o lingura gris
  • o lingurita rasa de sare
  • Umplutura de nuca: 500 gr. nuca macinata
  • 150 gr. apa
  • 250 gr. zahar
  • 100 gr. rom
  • Umplutura de mac: 500 gr. mac macinat
  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. apa
  • o lingurita coaja de lamiie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mirey (Chef de cuisine)

Nici eu nu am pus niciodata gris in aluat,si nici nu am auzit pana acum...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu brinza dulce