autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cozonac "trandafir" I

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Ingrediente: faina (1/2 kg), oua (5), zahar (375 g), drojdie de bere (40 g), lapte (1 pahar), rom (1 lingura), sare (1 virf de cutit), vanilie, coaja de lamiie, nuci (200 g), unt (300 g).,

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ore

Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara pe toata foaia, nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati. Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca \"trandafirii\" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "trandafir" I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac-trandafir cu unt

Cozonac-trandafir cu unt

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac trandafir

Cozonac trandafir

Se prepara un amestec cu toate ingredientele se lasa la dospit. se divide in mingiute egele de preferinta

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    voichita (Bucatar sef):

    Reteta mea e asemanatoare dar sunt convinsa ca mult mai gustoasa.La fundul cratitei se formeaza caramel.Se coace intr-o cratita cu diametrul aproximativ 24 cm. Se tapeteaza cratita cu unt si zahar tos. Spre sfarsitul coacerii se insiropeaza de 3 ori cu un sirop facut din zahar ,lapte si vanilie sau zahar vanilinat. Deasupra prinde o crusta lucioasa caramelizata dar cea ami gustoasa parte este cea de a fundul cartitei.Eu nu pun nuci peste unt ci stafide dar am incercat azi reteta de cozonac Rozenkranz si e bun si cu nuci si stafide.Aspectul e chiar cel de trandafir.Prima oara cand il fac il voi poza. Imi place site-ul vostru.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: faina (1/2 kg)
  • oua (5)
  • zahar (375 g)
  • drojdie de bere (40 g)
  • lapte (1 pahar)
  • rom (1 lingura)
  • sare (1 virf de cutit)
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • nuci (200 g)
  • unt (300 g).

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri pufoase cu visine si lamaie