Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
550 gr faina, 4 galbenuse, 250 ml lapte, 150 gr zahar, 50 ml ulei, 100 gr unt, 40 gr drojdie, arome (rom ? natural sau esenta, lamaie ? coaja rasa sau esenta, vanilie ? naturala/baton sau esenta)
Dificultate: Medie | Timp: 35 min
Mod de preparare
Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. Galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar, apoi se toarna in fir uleiul, se adauga untul foarte moale, apoi amestecul cu drojdia si faina in alternanta cu laptele in care au fost puse aromele. se amesteca cu mixerul de mana cateva minute, apoi se mai framanta cu mana maximum 15min pana se dezlipeste de pe vas (daca este nevoie dezlipiti aluatul cu o spatula si turnati cateva picaturi de ulei pe marginea vasului si continuati) coca devine ca o minge elastica pe care daca o apesi cu degetul revine usor. Se lasa la crescut la cald, uns cu ulei si acoperit aprox 1 ora. Se unge masa cu unt moale si se intinde aluatul, se poate pune umplutura dupa dorinta si se ruleaza. Se pot unge cu ou. Se pun in tava unsa cu unt si se lasa la crescut 15 min. Se coc aurii aprox 35min, depinde de cuptor.
Din acest aluat se pot face cozonaci trandafir, pasca, cozonac umplut, mucenici moldovenesti sau gogosi prajite in ulei
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac usor si bun" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara
Se amesteca pe rand toate ingredientele(untul se topeste inainte de a fi adaugat).Se intinde o foaie
29 voturi
11 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: Andreea Constantina Manciu