autor:

Lia Maria

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Cozonac zebra cu nutella

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2011

Ingrediente
Aluat, 500ml lapte caldut, 200g unt topit, 100g zahar, 1/2 lingurita sare, 4 galbenusuri, 2 plicuri zahar vanilat, Coaja de portocala rasa, 50g cacao, 1 lingurita esenta de rom, 1kg faina, 2 pliculete drojdie uscata, Umplutura, Nutella/finety, Pt deasupra, 1 ou, 1 lingura smantana grasa

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

35 voturi

Mod de preparare

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.
Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunghiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.
Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.
L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac zebra cu nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri cu anason

Fursecuri cu anason

V-am obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea preparatelor pe care le

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Craciun
Sarmale cu carne de porc si afumatura

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam

1 vot    0 comentarii
6h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 25 februarie 2014

    bunii de tot

  • Fara foto

    Dalia Siany , 09 ianuarie 2014

    bunii de tot

  • Fara foto

    ציפי סין גרשון , 09 ianuarie 2014

    bunii de tot

    • Fara foto

      Dalia Siany , 09 ianuarie 2014

      buun

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2013

      Ma bucurca va place cozonacul facut de mine, va servesc cu drag pe toti si va urez Craciun fericit !

    • Fara foto

      Nicolae Emil , 24 decembrie 2013

      bunii de tot

    • Fara foto

      Yo Bre , 24 decembrie 2013

      reteta clasica de cozonac! nimic nou! imaginatie iti trebuie! combini gusturi,arome,umpluturi si culori! spor la treaba celor care stiu sa faca cozonaci si pofta buna tuturor pofticiosilor si mancaciosilor! Craciun fericit! impartiti si celorlalti!

    • Fara foto

      Livia Paulina , 21 decembrie 2013

      superb si foarte bun!

    • Fara foto

      Lala Florea , 08 decembrie 2013

      O sa-l incerc..toate retele de la gustos.ro pe care le-am incercat au iesit PERFECTE!!Multumim gustos.ro..

    • Fara foto

      Doina Burcioiu , 07 decembrie 2013

      buun

    • Fara foto

      Viorica Deaconescu , 20 septembrie 2013

      bun!

    • Ionutz

      Ionutz (Chef de cuisine) , 12 iunie 2011

      Arata super :) Superb designul *****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 iunie 2011

      Multumesc Maria ! ma bucur ca-ti place si sa ai spor la cozonac... Pupici si weekend placut !

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 10 iunie 2011

      l-am salvat!! Nu ma prea pricep eu la astfel de mancaruri, dar asta mi-a lasat gura apa si neaparat o sa-l incerc!! Arata super, super!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2011

      Adelina, Catalina si Licuta, va multumesc mult pentru aprecieri ! Pupici.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      superb! de*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      arata foarte, foarte bine...

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      Bună idee şi aspectuoasă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

35 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 500ml lapte caldut
  • 200g unt topit
  • 100g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de portocala rasa
  • 50g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • Umplutura
  • Nutella/finety
  • Pt deasupra
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ma bucurca va place cozonacul facut de mine, va servesc cu drag pe toti si va urez Craciun fericit !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Sarmalute in cuib cu afumatura