Cozonac zebra cu nutella

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie
Cozonac zebra cu nutella

Ingrediente

  • Aluat
  • 500ml lapte caldut
  • 200g unt topit
  • 100g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de portocala rasa
  • 50g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • Umplutura
  • Nutella/finety
  • Pt deasupra
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa

Mod de preparare

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.

Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunghiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.

Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.

L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise