autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cozonac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg faina, 8 galbenusuri, 4 albusuri, 300 g zahar, 250 g unt, 50 ml ulei, 500 ml lapta, 50 g drojdie, rom, vanilie, sare, , Umplutura: 600 g nuci coapte si macinate, 400 g zahar, 4 albusuri, , Pentru decorat: 1 ou, 1 lingura de zahar tos, 5-6 nuci

Dificultate: Redusa Timp: 3h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Maiaua se pregateste muand mai intai drojdia cu putin lapte caldut ( nu fierbinte) si o lingura de zahar. Separat se oparesc trei linguri de faina cu lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Cand amestecul s-a racorit cat sa-l putem lucra cu mana, se incorporeaza cu drojdia inmuiata si se bate bine pana se fac basici mari, si compozitia se desprinde usor de pe peretii vasului. Se presara putina faina, se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald sa creasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau

6 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

3h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 8 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 50 ml ulei
  • 500 ml lapta
  • 50 g drojdie
  • rom
  • vanilie
  • sare
  • Umplutura: 600 g nuci coapte si macinate
  • 400 g zahar
  • 4 albusuri
  • Pentru decorat: 1 ou
  • 1 lingura de zahar tos
  • 5-6 nuci

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu adaug si cacao si stafide la umplutura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Ghivece de primavara