Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca faina cu untura si sarea. Se adauga drojdia crescuta si se framanta. Se adauga smantana sau iaurtul treptat(pentru a vedea cat necesita aluatul- smantana are rol de-a lega aluatul). Se lasa aluatul la dospit cam 40 de minute. Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 5 bile si din fiecare bila se intinde o foaie subtire si dreptunghiulara peste care se repartizeaza uniform umplutura care se prepara astfel- se incalzeste laptele(sa fie fierbinte) si se toarna peste nuca amestecata cu zaharul, stafidele si mirodeniile, se amesteca bine si se lasa putin sa se raceasca- se ruleaza si se pune in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. Se ung deasupra cozonacii cu ou batut, se mai lasa in tava 15 minute si se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
* se pot umple si cu cacao amestecata cu zahar sau cu mac oparit cu lapte.
* aluatul este foarte fraged si sfarmicios, mama mea facea cornulete din acest aluat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii