autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Cozonacei cu nuca

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Pentru 5 rulouri de cozonac: 800g faina, 4 linguri untura de porc, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 25g drojdie proaspata, 3-4 linguri de smantana sau iaurt, 1 ou pentru uns cozonacii deasupra., Pentru umplutura: 500g nuca macinata, 3-4 linguri de zahar(sau dupa gustul fiecaruia), 2 plicuri de zahar vanilat, 100g stafide, 250ml lapte, coaja de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca faina cu untura si sarea. Se adauga drojdia crescuta si se framanta. Se adauga smantana sau iaurtul treptat(pentru a vedea cat necesita aluatul- smantana are rol de-a lega aluatul). Se lasa aluatul la dospit cam 40 de minute. Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 5 bile si din fiecare bila se intinde o foaie subtire si dreptunghiulara peste care se repartizeaza uniform umplutura care se prepara astfel- se incalzeste laptele(sa fie fierbinte) si se toarna peste nuca amestecata cu zaharul, stafidele si mirodeniile, se amesteca bine si se lasa putin sa se raceasca- se ruleaza si se pune in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. Se ung deasupra cozonacii cu ou batut, se mai lasa in tava 15 minute si se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
* se pot umple si cu cacao amestecata cu zahar sau cu mac oparit cu lapte.
* aluatul este foarte fraged si sfarmicios, mama mea facea cornulete din acest aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini cozonacei cu nuca

Mini cozonacei cu nuca

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia

4 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Intotdeauna mi-au placut cozonaceii acestia pe unde am mancat, dar nu am facut niciodata, acum am notat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru 5 rulouri de cozonac: 800g faina
  • 4 linguri untura de porc
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 25g drojdie proaspata
  • 3-4 linguri de smantana sau iaurt
  • 1 ou pentru uns cozonacii deasupra.
  • Pentru umplutura: 500g nuca macinata
  • 3-4 linguri de zahar(sau dupa gustul fiecaruia)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100g stafide
  • 250ml lapte
  • coaja de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Intotdeauna mi-au placut cozonaceii acestia pe unde am mancat, dar nu am facut niciodata, acum am notat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu visine