Cozonaci cu unt din anul 1908

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 20 gr deojdii
  • 175 gr unt
  • 55 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • lapte
  • sare si coaje de lamaie rasa
  • 70 gr stafide

Mod de preparare

Din faina,drojdie,unt,zahar,galbenusuri,lapte,sare si coaje de lamaie rasa se formeaza un aluat nu prea tare si se framanta atata pe scandura,pana aluatul face basici.Apoi se acopera cu un servet ca sa creasca.Apoi pui inauntru stafidele.Din aluat se impart trei parti,din fiecare parte intinzi o coarda si impletesti o coada in trei si pui aceasta intr-o tava de tinichea unsa cu unt.Cand creste ungi cu galbenus de ou,coci in cuptor fierbinte se presari cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor