autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cranch ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
Cantitatile sint ptr 2 prajituri in tava de chec lunguiata., 500 gr faina cernuta, 40 gr drojdie proaspata, 80 gr zahar (mai putin de jumatate de pahar)., 1/2 lingurita sare, 140 ml lapte caldut, 2 oua, 100 gr de unt moale sau topit, , ptr umplutura, 200 gr ciocolata amaruie, 100 gr de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele cu untul si se adauga la faina impreuna cu ouale si se framinta cel putin 7 minute.Se poate pregati aluatul cu mixerul si atunci dupa ce adaugam laptele ,untul si ouale dam la faza cea mai puternica si lasam sa lucreze 7 minute.
Se scoate aluatul intr-un alt vas si se acopera cu nailon si se lasa la dospit o 1-11/2 ore la temperatura camerei sau se lasa o noapte in frigider.

Umplutura
Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin si se amesteca bine.dupa care se lasa sa se raceasca bine sa nu fie prea lichid.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua foi se unge cu ciocolata si se formeaza o rulada.Se taie rulada in doua pe lungime si o parte se incolaceste in jurul celeilalte parti ca un surub.
Se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament si se mai lasa odata la dospit ptr 20 de minute.Se unge cu ou amestecat cu putin zahar si se coace la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte)aproape 35 de minute sau pina se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cranch ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Croissant cu nuttela si nuca

Croissant cu nuttela si nuca

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Strudel cu visine

Strudel cu visine

Se scot simburii din visine si se pun la scurs cind sunt scurse se amestaca cu zaharul si cu grisul

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicios

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Deja imi lasa gura apa...cred ca este delicioasa ! Cred ca se poate face cu orice umplutura....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Ce bine mai arata!!!Trebuie sa un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Cantitatile sint ptr 2 prajituri in tava de chec lunguiata.
  • 500 gr faina cernuta
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar (mai putin de jumatate de pahar).
  • 1/2 lingurita sare
  • 140 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr de unt moale sau topit
  • ptr umplutura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briosa-Brioche