Cranch ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cranch ciocolata

Ingrediente

  • Cantitatile sint ptr 2 prajituri in tava de chec lunguiata.
  • 500 gr faina cernuta
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar (mai putin de jumatate de pahar).
  • 1/2 lingurita sare
  • 140 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr de unt moale sau topit
  • ptr umplutura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr de unt.

Mod de preparare

Aluatul

Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele cu untul si se adauga la faina impreuna cu ouale si se framinta cel putin 7 minute.Se poate pregati aluatul cu mixerul si atunci dupa ce adaugam laptele ,untul si ouale dam la faza cea mai puternica si lasam sa lucreze 7 minute.

Se scoate aluatul intr-un alt vas si se acopera cu nailon si se lasa la dospit o 1-11/2 ore la temperatura camerei sau se lasa o noapte in frigider.

Umplutura

Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin si se amesteca bine.dupa care se lasa sa se raceasca bine sa nu fie prea lichid.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua foi se unge cu ciocolata si se formeaza o rulada.Se taie rulada in doua pe lungime si o parte se incolaceste in jurul celeilalte parti ca un surub.

Se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament si se mai lasa odata la dospit ptr 20 de minute.Se unge cu ou amestecat cu putin zahar si se coace la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte)aproape 35 de minute sau pina se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise