autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cranch ciocolata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 iulie 2009

Ingrediente
Cantitatile sint ptr 2 prajituri in tava de chec lunguiata., 500 gr faina cernuta, 40 gr drojdie proaspata, 80 gr zahar (mai putin de jumatate de pahar)., 1/2 lingurita sare, 140 ml lapte caldut, 2 oua, 100 gr de unt moale sau topit, , ptr umplutura, 200 gr ciocolata amaruie, 100 gr de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele cu untul si se adauga la faina impreuna cu ouale si se framinta cel putin 7 minute.Se poate pregati aluatul cu mixerul si atunci dupa ce adaugam laptele ,untul si ouale dam la faza cea mai puternica si lasam sa lucreze 7 minute.
Se scoate aluatul intr-un alt vas si se acopera cu nailon si se lasa la dospit o 1-11/2 ore la temperatura camerei sau se lasa o noapte in frigider.

Umplutura
Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin si se amesteca bine.dupa care se lasa sa se raceasca bine sa nu fie prea lichid.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua foi se unge cu ciocolata si se formeaza o rulada.Se taie rulada in doua pe lungime si o parte se incolaceste in jurul celeilalte parti ca un surub.
Se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament si se mai lasa odata la dospit ptr 20 de minute.Se unge cu ou amestecat cu putin zahar si se coace la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte)aproape 35 de minute sau pina se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cranch ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci

Măcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră.

8 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicios

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Deja imi lasa gura apa...cred ca este delicioasa ! Cred ca se poate face cu orice umplutura....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Ce bine mai arata!!!Trebuie sa un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Cantitatile sint ptr 2 prajituri in tava de chec lunguiata.
  • 500 gr faina cernuta
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar (mai putin de jumatate de pahar).
  • 1/2 lingurita sare
  • 140 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr de unt moale sau topit
  • ptr umplutura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ananas