Aluatul
Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele cu untul si se adauga la faina impreuna cu ouale si se framinta cel putin 7 minute.Se poate pregati aluatul cu mixerul si atunci dupa ce adaugam laptele ,untul si ouale dam la faza cea mai puternica si lasam sa lucreze 7 minute.
Se scoate aluatul intr-un alt vas si se acopera cu nailon si se lasa la dospit o 1-11/2 ore la temperatura camerei sau se lasa o noapte in frigider.
Umplutura
Se topeste ciocolata cu untul la ben-marin si se amesteca bine.dupa care se lasa sa se raceasca bine sa nu fie prea lichid.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua foi se unge cu ciocolata si se formeaza o rulada.Se taie rulada in doua pe lungime si o parte se incolaceste in jurul celeilalte parti ca un surub.
Se pune in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament si se mai lasa odata la dospit ptr 20 de minute.Se unge cu ou amestecat cu putin zahar si se coace la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte)aproape 35 de minute sau pina se rumeneste frumos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii