autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de post

Crănţănele de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Ingrediente
800 g aluat foietaj, 200 g pateu vegetal, 250 g branza tofu afumata, 100 g masline, ketchup, seminte susan, oregano

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se intinde o foaie de aluat care se unge 1/2 cu ketchup.
Deasupra lui ungem foaia cu pateu si razuim branza.
Maslinelor le scoatem samburii si le taiem rondele deasupra branzei razuite.
Aducem cealalta jumatate de foaie peste compozitie, o presam cu palma si o taiem cu pintenul inmuiat in faina.
Betigasele rezultate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasucindu-le de doua ori.
Le ungem apoi cu pensula cu putina apa, deasupra si presaram oregano si susan .
Dam tava in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand sunt coapte crănţănelele si capata o culoare aramie.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Crănţănele de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Lipii (de post)

Lipii (de post)

Din ingredientele de mai sus se face un alut potrivit de tare, nelipicios. Adica punem faina cu praful

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
Varza de post delicioasa

Varza de post delicioasa

Se spala varza,se pune la scurs si se toaca fideluta.Se pune intr-o oala si se freaca cu putina sare.

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    Branza tofu afumata este vegetala !!! Deci este de post...

  • Fara foto

    Viorica Popescu , 18 noiembrie 2013

    imi place

  • Fara foto

    Manon Urena , 04 octombrie 2013

    imi place

    • Fara foto

      Mihalcea Mihaela , 04 octombrie 2013

      Buna intrebare.

    • Fara foto

      Damian Kati , 04 octombrie 2013

      cum sunt de post daca ai folosit branza?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Minunate crantanele tale mai ales asa umplute -cred ca nu mai ai ce pastra pe a doua zi.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

      Delicioase,arata foarte bine.Felicitari.

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Promit, voi crantani si eu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Vreau si eu crantanele de-ale tale, yumi,yumi. *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Sunt extraordinare! Felicitarile mele si...*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      hmm...o bunatate!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      Vezi ca sun la usa ta :) Am venit cu berea . Bune si sarumana pentru reteta. Felicitari !!!!! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj
  • 200 g pateu vegetal
  • 250 g branza tofu afumata
  • 100 g masline
  • ketchup
  • seminte susan
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Branza tofu afumata este vegetala !!! Deci este de post...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii