CRAP CU SOS MARINAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe,
  • 3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care

se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai

este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul.

In uleiul ramas de la prajirea pestelui se `adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand

mereu, pentru ca faina sa nu se arda.Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg

de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit. Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea

necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit panadevine de

consistenta unei smantani. In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele.

Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste.

Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise