Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care
se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai
este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul.
In uleiul ramas de la prajirea pestelui se `adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand
mereu, pentru ca faina sa nu se arda.Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg
de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit. Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea
necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit panadevine de
consistenta unei smantani. In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele.
Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste.
Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii