autor:

» » Mancaruri cu peste

CRAP CU SOS MARINAT

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe, , 3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care
se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai
este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul.
In uleiul ramas de la prajirea pestelui se `adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand
mereu, pentru ca faina sa nu se arda.Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg
de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit. Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea
necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit panadevine de
consistenta unei smantani. In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele.
Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste.
Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.
Daca ti-a placut reteta noastra "CRAP CU SOS MARINAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 crap mijlociu
  • sare
  • 1 kg rosii
  • 1 ceasca ulei
  • piper boabe
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 1 lamaie
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu solzi si sos