autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Crap fript cu sarmouzak

Autor: carmen ciortan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen ciortan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 6-10 mancaciosi, in functie de marimea poftei si stomacului:, 1 buc. crap romanesc cca 3-4kg (sau 2 mai mici), 1kg rosii potrivite ca marime, coapte, dar nu moi, 2-3 ardei grasi rosii sau kapia, 2 ardei grasi verzi, 4-5 (sau unul de portie) ardei iuti-cat va plac de iuti, 2 capatani usturoi, 1 legatura patrunjel, optional 1 ceapa de marime medie, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Crapul se curata de intestine si de solzi, se indeparteaza capul care poate fi folosit la ciorba, se despica de-a lungul coloanei. Se usuca cu un prosop curat sau cu servetele de hartie si se pudreaza cu sare grunjoasa. Este bine sa avem un suport special pentru fript pestele pentru a nu se lipi de gratar. Asadar pestele se fixeaza in suport si se frige cca 45-60 min. la foc nu prea iute ca sa nu se parleasca, intorcandu-l regulat de pe o parte pe alta.
Rosiile si ardeii se coc pe gratar alaturi de peste. Cand sunt bine coapte se scot intr-o oala, se curata de pielita si se toaca marunt. Ardeii iuti nu se curata, se lasa intregi separat. Daca se pune si ceapa, acesta se curata si se toaca marunt, punandu-se impreuna cu ardeiul gras tocat la foc iute cu 2 linguri ulei. Nu se calesc, se lasa doar sa se incinga, apoi se adauga rosiile tocate cu zeama lor si o cana de apa (apreciati cam cata apa sa puneti ca sa fie suficient sos) si se fierb cateva minute. Se adauga usturoiul pisat si verdeata tocata. Pestele fript se scoate intr-un vas destul de larg si se toarna sosul peste el, lasandu-se sa se inabuseasca cateva minute. Se serveste cu mamaliguta si cate un ardei iute copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap fript cu sarmouzak" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ton provensal by Gordon Ramsay

Ton provensal by Gordon Ramsay

In tigaia cu ulei incins se pun ceapa, ardeii, usturoiul taiate rondele sau cuburi si se lasa 5-6

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6-10 mancaciosi
  • in functie de marimea poftei si stomacului:
  • 1 buc. crap romanesc cca 3-4kg (sau 2 mai mici)
  • 1kg rosii potrivite ca marime
  • coapte
  • dar nu moi
  • 2-3 ardei grasi rosii sau kapia
  • 2 ardei grasi verzi
  • 4-5 (sau unul de portie) ardei iuti-cat va plac de iuti
  • 2 capatani usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • optional 1 ceapa de marime medie
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de salau cu paste barilla