Crap fript cu sarmouzak

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Crap fript cu sarmouzak

Ingrediente

  • Pentru 6-10 mancaciosi, in functie de marimea poftei si stomacului:
  • 1 buc. crap romanesc cca 3-4kg (sau 2 mai mici)
  • 1kg rosii potrivite ca marime, coapte, dar nu moi
  • 2-3 ardei grasi rosii sau kapia
  • 2 ardei grasi verzi
  • 4-5 (sau unul de portie) ardei iuti-cat va plac de iuti
  • 2 capatani usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • optional 1 ceapa de marime medie
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crapul se curata de intestine si de solzi, se indeparteaza capul care poate fi folosit la ciorba, se despica de-a lungul coloanei. Se usuca cu un prosop curat sau cu servetele de hartie si se pudreaza cu sare grunjoasa. Este bine sa avem un suport special pentru fript pestele pentru a nu se lipi de gratar. Asadar pestele se fixeaza in suport si se frige cca 45-60 min. la foc nu prea iute ca sa nu se parleasca, intorcandu-l regulat de pe o parte pe alta.

Rosiile si ardeii se coc pe gratar alaturi de peste. Cand sunt bine coapte se scot intr-o oala, se curata de pielita si se toaca marunt. Ardeii iuti nu se curata, se lasa intregi separat. Daca se pune si ceapa, acesta se curata si se toaca marunt, punandu-se impreuna cu ardeiul gras tocat la foc iute cu 2 linguri ulei. Nu se calesc, se lasa doar sa se incinga, apoi se adauga rosiile tocate cu zeama lor si o cana de apa (apreciati cam cata apa sa puneti ca sa fie suficient sos) si se fierb cateva minute. Se adauga usturoiul pisat si verdeata tocata. Pestele fript se scoate intr-un vas destul de larg si se toarna sosul peste el, lasandu-se sa se inabuseasca cateva minute. Se serveste cu mamaliguta si cate un ardei iute copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor