Crapul spalat sub jetul de apa se zvanta cu un stergar, se da cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara si se impaneaza din loc in loc cu fasii de slanina de circa 1/2 cm grosime. Cartofii se curata de coaja, se spala, se introduc netaiati in interiorul pestelui, care se aseaza - cu burta in jos - pe o tava si se stropeste cu unt topit (60 g). Se da apoi la cuptorul incins la 200gr.C si se lasa sa se patrunda circa 40 de minute. Se scurg ciupercile din conserva, se spala rosiile, se zvanta si se taie bucati si se dunstuiesc toate impreuna - aproximativ 5 minute - in untul incins (30 g). Se scoate crapul pe un platou fierbinte (cand este facut pestele, aripioara dorsala se desprinde foarte usor), se pun de jur imprejur ciupercile si rosiile si se garniseste cu buchetele de patrunjel verde. Se serveste cu cartofi fierti caliti in unt si salata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii