Curatati si spalati pestele, frecati bine pestele cu sare in interior si-n exterior, dupa care crestam pestele pe spate unde vom introduce felii de lamaie fara coaja si feliute de usturoi.
Asezam pestele intr-o tava cu putin ulei, iar deasupra pestelui turnam restul de ulei amestecat in prealabil cu boiaua picanta si-l introducem in cuptorul cald la temperatura 220°C timp de 10 minute pana se coloreaza.
Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor, varsam vinul alb si-l introducem la cuptor 20 minutte acoperind pestele din cand in cand cu sosul din tava.
Faramitam nucile, amestecam cu zeama de la o lamaie, adaugand 2 - 3 linguri de lichid din tava cu peste, punem pe foc amestecand cu o lingura de lemn.
Cind pestele este copt servim deasupra cu salsa de nuci, alaturi de o garnitura de cartofi naturè!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii