autor:

vera

» » Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 crap de 1,5 kg,, - 2 lamai, , - usturoi 1 capatana,, - 150 ml ulei,, - 1 pahar de vin alb,, - 50 g miez de nuca,, - boia picanta,, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati si spalati pestele, frecati bine pestele cu sare in interior si-n exterior, dupa care crestam pestele pe spate unde vom introduce felii de lamaie fara coaja si feliute de usturoi.

Asezam pestele intr-o tava cu putin ulei, iar deasupra pestelui turnam restul de ulei amestecat in prealabil cu boiaua picanta si-l introducem in cuptorul cald la temperatura 220°C timp de 10 minute pana se coloreaza.

Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor, varsam vinul alb si-l introducem la cuptor 20 minutte acoperind pestele din cand in cand cu sosul din tava.

Faramitam nucile, amestecam cu zeama de la o lamaie, adaugand 2 - 3 linguri de lichid din tava cu peste, punem pe foc amestecand cu o lingura de lemn.

Cind pestele este copt servim deasupra cu salsa de nuci, alaturi de o garnitura de cartofi naturè!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de crap la cuptor cu saramura

File de crap la cuptor cu saramura

Dupa ce a fost curata si spalat bine crapul se fileteaza ,apoi se portioneaza se condimenteaza si

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu legume, la cuptor

Crap romanesc cu legume, la cuptor

Se curata solzii crapului cu lingura, se taie capul si coada (eu le pastrez ptr ciorba de peste),

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 crap de 1,5 kg,
  • - 2 lamai
  • - usturoi 1 capatana,
  • - 150 ml ulei,
  • - 1 pahar de vin alb,
  • - 50 g miez de nuca,
  • - boia picanta,
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
File de merluciu pane cu legume