Curatati si spalati pestele, frecati bine pestele cu sare in interior si-n exterior, dupa care crestam pestele pe spate unde vom introduce felii de lamaie fara coaja si feliute de usturoi.
Asezam pestele intr-o tava cu putin ulei, iar deasupra pestelui turnam restul de ulei amestecat in prealabil cu boiaua picanta si-l introducem in cuptorul cald la temperatura 220°C timp de 10 minute pana se coloreaza.
Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor, varsam vinul alb si-l introducem la cuptor 20 minutte acoperind pestele din cand in cand cu sosul din tava.
Faramitam nucile, amestecam cu zeama de la o lamaie, adaugand 2 - 3 linguri de lichid din tava cu peste, punem pe foc amestecand cu o lingura de lemn.
Cind pestele este copt servim deasupra cu salsa de nuci, alaturi de o garnitura de cartofi naturè!
Pofta buna!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii