Pestele se curata, se spala bine, se cresteaza si se da cu sare, punandu-l cateva ore la rece. Dupa ce-si trage sarea se spala, se condimenteaza cu piper,cate un catel de usturoi in buzunarele formate, dupa care se pune intr-o tava unsa cu unt, pe un pat de rosii (1/3 dintre ele taiate felii) si ceapa (taiata pestisori). Se adauga si o jumatate pahar de vin alb si se da la cuptorul, incins in prealabil, pentru cca 30 min. Se stropeste din cand in cand cu restul de vin.
Dupa ce pestele s-a rumenit se adauga rosiile ramase, taiate felii, ardeii taiati fideluta, cimbrul si se mai lasa in cuptor pentru inca 15-20 minute.
Se decoreaza cu verdeata tocata marunt si lamaie si se poate servi cald cu mamaliguta.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii