Ingrediente
1 crap de 3kg., 1 punga malai grisat,1kg., 6-7 cepe rosii,pentru tocat., 1 cutie rosii in bulion., 2 sau 3 linguri de ulei de masline cu lamaie., 1 ceasca de vin alb demisec., 1 capatana de usturoi pentru mujdei., , Condimente:, piper rosu, piper negru proaspat macinat, menta uscata, tarhon uscat, coriandru, provance, foi de dafin.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Se curata crapul de solzi, se taie in felii si se aseaza intr-o tava de yena. Taiem ceapa solzisori si o punem peste peste, apoi adaugam si 2 linguri de ulei de masline extravirgin cu lamaie. Potrivim de sare, piper si ce condimente dorim sa punem si la urma adaugam si 2 foi mici de dafin si o ceasca de vin alb. Peste toata aceasta compozitie, venim cu o folie de aluminiu si bagam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se inmoaie ceapa. Se aseamana cu o plachie. Este o mancare foarte buna, care merge servita cu mamaliguta si mujdei, alaturi de un
pahar de vin alb demisec. Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Bun,bun,tare bun...