Crap la cuptor pe pat de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crap la cuptor pe pat de cartofi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de 1 kg
  • 1 kg de cartofi
  • condimente
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca este putin gras, la cuptor se topeste grasimea si se rumeneste carnea asa ca este deosebit de bun.

Un crap de 1 kg, la care i-am indepartat capul si coada (din care fac un bors de peste nemaipomenit) , se curata, spala si condimenteaza si se lasa cam 1 ora sa ia gust de condimente.

Intr-o tava se aranjeaza un pat de cartofi , se taie si o ceapa in patru si se pune printre cartofi, se condimenteaza cu sare si piper si deasupra se aseaza pestele. Se pune o jumatate de cana de apa, se pune folie de aluminiu deasupra si se da la cuptor , la foc tare. Dupa 20 de minute, se scoate folia de deasupra si se lasa in cuptor pina ce scade apa si pestele se rumeneste frumos.

Cu un mujdei de usturoi alaturi, este o bunatate asa ca poftiti la masa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise