autor:

Daniela

» » Mancaruri cu peste

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
1 crap romanesc de 1 kg, 1 kg de cartofi, condimente, 1 ceapa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca este putin gras, la cuptor se topeste grasimea si se rumeneste carnea asa ca este deosebit de bun.



Un crap de 1 kg, la care i-am indepartat capul si coada (din care fac un bors de peste nemaipomenit) , se curata, spala si condimenteaza si se lasa cam 1 ora sa ia gust de condimente.



Intr-o tava se aranjeaza un pat de cartofi , se taie si o ceapa in patru si se pune printre cartofi, se condimenteaza cu sare si piper si deasupra se aseaza pestele. Se pune o jumatate de cana de apa, se pune folie de aluminiu deasupra si se da la cuptor , la foc tare. Dupa 20 de minute, se scoate folia de deasupra si se lasa in cuptor pina ce scade apa si pestele se rumeneste frumos.



Cu un mujdei de usturoi alaturi, este o bunatate asa ca poftiti la masa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor pe pat de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somn in crusta de mustar Dijon

Somn in crusta de mustar Dijon

Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de mac

Cod in crusta de mac

Pestele se spala, se zvanta foarte bine si se tine la marinat 15-20 de minute in marinata prepaparata

8 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deduleasa Alexandru , 25 martie 2014

    SA-TI REUSEASCA BUCATARULE.

  • Fara foto

    Lilica Prutianu , 24 martie 2014

    SA-TI REUSEASCA BUCATARULE.

  • Fara foto

    Sorin Iancu , 24 martie 2014

    maine incerc reteta

    • Fara foto

      Elena Camelia Bota , 25 ianuarie 2014

      foarte gustos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de 1 kg
  • 1 kg de cartofi
  • condimente
  • 1 ceapa

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci la cuptor