autor:

» » Mancaruri cu peste

Crap pe jar

Autor: Irisuk (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irisuk (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
un crap proaspat la cel putin 750 g, 2 capatani de usturoi,200g bulion, boia de ardei iute, rozmarin, sare piper. plus folie de aluminiu.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

4 voturi

Mod de preparare

Fara a-l curata de solzi, se despica pestele pe spate, se indeparteaza maruntaiele(mare atentie- nu stapungeti fierea!)si se spala in apa rece. Se vor face mici crestaturi acolo unde este carnea mai groasa iar acolo se introduc bucati intregi dint-o capatana de usturoi curatat.Se sareaza crapul dupa gust,se pipereaza si de da un praf de boia de ardei iute.Intr-un bol se pune cealalta capatana de usturoi care se piseaza foarte bine apoi se adauga bulionul si putina sare.Acest amestec se va intinde foarte bine pe interiorul crapului apoi pestele se pliaza in forma lui initiala.Pe folia de aluminiu se pune rozmarinul apoi se inveleste complet pestele.\"Pachetul\" astfel obtinut se pune direct pe un jar moderat sau pe gratar aproximativ 50 min. Se poate servi cu o garnitura de cartofi copti si un pahar de vin alb. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap pe jar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • simona , 07 august 2009

    Foarte buna... mai ales atunci cand o faci tu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

4 voturi

Ingrediente

  • un crap proaspat la cel putin 750 g
  • 2 capatani de usturoi,200g bulion
  • boia de ardei iute
  • rozmarin
  • sare piper. plus folie de aluminiu.

Raporteaza reteta

simona

Foarte buna... mai ales atunci cand o faci tu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap prajit cu sos de rosii si capere