Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici se pune in tigaia calda, odata cu untul sau untdelemnul si se infierbinta numai un minut, la foc mic. Se pune creierul intreg si se lasa sa se prajeasca cite 3-4 minute, pe fiecare parte. Daca este mai gros de 2-3 cm, se taie cu furculita, in tigaie, in bucati potrivite ca grosime care se vor praj in continuare, cit este necesar, pe ambele parti (cca 5-6 miute), avind grija sa nu se arda ceapa. Se presara putin piper si sare fina pe toate bucatile. In acest timp, se bat ouale, se adauga sunca taiata in cubulete, un virf de cutit cu piper, un virf de cutit cu sare si patrunjel si, apoi, se desarta peste bucatile de creier. Acestea se ridica putin, cu furculita, ca sa intre compozitia sub ele si se lasa sa se prajeasca pina cind se coaguleaza bine ouale si se rumenesc la baza, apoi, bucatile se intorc si pe partea cealalta, ca sa se rumeneasca. Se pregatesc la fel si fara sunca. Creierul se serveste fierbinte, ca fel intii, sau asociat cu diverse soteuri sau cu alte garnituri, ca fel doi.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii