autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CREIER CU OUA SI SUNCA

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
200-250 g creier de porc sau vitel, 50 g ceapa, 100-150 g sunca, 3 oua, 60 g unt sau untdelemn, sare, piper, patrunjel, taiat marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici se pune in tigaia calda, odata cu untul sau untdelemnul si se infierbinta numai un minut, la foc mic. Se pune creierul intreg si se lasa sa se prajeasca cite 3-4 minute, pe fiecare parte. Daca este mai gros de 2-3 cm, se taie cu furculita, in tigaie, in bucati potrivite ca grosime care se vor praj in continuare, cit este necesar, pe ambele parti (cca 5-6 miute), avind grija sa nu se arda ceapa. Se presara putin piper si sare fina pe toate bucatile. In acest timp, se bat ouale, se adauga sunca taiata in cubulete, un virf de cutit cu piper, un virf de cutit cu sare si patrunjel si, apoi, se desarta peste bucatile de creier. Acestea se ridica putin, cu furculita, ca sa intre compozitia sub ele si se lasa sa se prajeasca pina cind se coaguleaza bine ouale si se rumenesc la baza, apoi, bucatile se intorc si pe partea cealalta, ca sa se rumeneasca. Se pregatesc la fel si fara sunca. Creierul se serveste fierbinte, ca fel intii, sau asociat cu diverse soteuri sau cu alte garnituri, ca fel doi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREIER CU OUA SI SUNCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
BEEF ANDREEA

BEEF ANDREEA

Se taia patrate din carnea de vita se bat cu ciocanul de snitzele, se sareaza si se pipereaza putin.Se

6 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 200-250 g creier de porc sau vitel
  • 50 g ceapa
  • 100-150 g sunca
  • 3 oua
  • 60 g unt sau untdelemn
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • taiat marunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu orez si legume