autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CREIER CU OUA SI SUNCA

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
200-250 g creier de porc sau vitel, 50 g ceapa, 100-150 g sunca, 3 oua, 60 g unt sau untdelemn, sare, piper, patrunjel, taiat marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici se pune in tigaia calda, odata cu untul sau untdelemnul si se infierbinta numai un minut, la foc mic. Se pune creierul intreg si se lasa sa se prajeasca cite 3-4 minute, pe fiecare parte. Daca este mai gros de 2-3 cm, se taie cu furculita, in tigaie, in bucati potrivite ca grosime care se vor praj in continuare, cit este necesar, pe ambele parti (cca 5-6 miute), avind grija sa nu se arda ceapa. Se presara putin piper si sare fina pe toate bucatile. In acest timp, se bat ouale, se adauga sunca taiata in cubulete, un virf de cutit cu piper, un virf de cutit cu sare si patrunjel si, apoi, se desarta peste bucatile de creier. Acestea se ridica putin, cu furculita, ca sa intre compozitia sub ele si se lasa sa se prajeasca pina cind se coaguleaza bine ouale si se rumenesc la baza, apoi, bucatile se intorc si pe partea cealalta, ca sa se rumeneasca. Se pregatesc la fel si fara sunca. Creierul se serveste fierbinte, ca fel intii, sau asociat cu diverse soteuri sau cu alte garnituri, ca fel doi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREIER CU OUA SI SUNCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maqlube a la Husny

Maqlube a la Husny

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele

13 voturi    21 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Ficatei pane cu piure de cartofi

Ficatei pane cu piure de cartofi

Ficateii spalati se dau prin faina, ouale batute bine si apoi se frig in uleiul bine incins. Cartofii

13 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 200-250 g creier de porc sau vitel
  • 50 g ceapa
  • 100-150 g sunca
  • 3 oua
  • 60 g unt sau untdelemn
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • taiat marunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Limba de vaca in sos de ciuperci