Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 creier mare de vita, ½ pahar lapte, 1 lingura unt sau ulei, 3 linguri faina, 2 oua, sare, piper, 1 lingurita marar tocat, ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Se amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si albusurile batute spuma. Aluatul obtinut trebuie sa fie ca o smintina groasa. Creierul se opareste si se lasa sa stea acoperit in apa timp de 10 minute. Se scurge, se lasa sa se raceasca complet, se curata de pielita, apoi se taie in bucati mici. Se pune in aluat si se amesteca usor cu lingura. Se ia cite o lingura si se prajeste in ulei bine infierbintat, lasind sa se rumeneasca.
Se asaza pe o farfurie. Se garniseste cu putin marar tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier in aluat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se amesteca galbenusul cu faina, untul, sare dupa gust si se adauga treptat laptele iar la sfarsit
4 voturi
4 comentarii
15 min
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate