autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CREIER LA GRATIN CU CIUPERCI

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
250 g creier, 1/2 kg ciuperci (orice variante), 50 g branza telemea sau cascaval, 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii, 50-80 g unt sau untdelemn, piper, sare, patrunjel sau marar, 80 g ceapa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Dupa ce a fiert, creierul se strecoara, se lasa sa se raceasca, si apoi se taie in felii de 2 cm grosime.Ceapa taiata marunt se infierbinta in tot untul sau untdelemnul, un minut, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii mai groase, 1/2 lingurita cu sare si un virf de cutit cu piper si se lasa sa fiarba acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie.Daca este nevoie, se mai adauga putina apa, ca sa fiarba bine.Cind apa a scazut, se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.Intr-un vas termorezistent (gratin) se asaza jumatate din cantitatea de ciuperci, peste ele un rind de felii de rosii sau, in lipsa acestora, se toarna jumatate din cantitatea de suc de rosii, apoi feliile de creier presarate cu jumatate din cantitatea de cascaval ras sau telemea rasa, urmate de restul de ciuperci si, la sfirsit, restul de felii de rosii sau de suc, presarate cu brinza sau cascavalul ramas si cu patrunjel sau marar taiat marunt.Vasul se introduce in cuptorul incalzit, la foc mijlociu, cu 15 minute inainte de servirea preparatului.Preparatul se serveste fierbinte, ca fel intii
Daca ti-a placut reteta noastra "CREIER LA GRATIN CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Feliez pieptul de pui, bat feliile ca pentru snitel.Asez fasii de ardel si de carnat peste feliile

28 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu vin

Pui cu vin

Puiul se taie bucati, se pune intr-o tigaie la rumenit cu foile de dafin. Cand s-au rumenit se adauga

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g creier
  • 1/2 kg ciuperci (orice variante)
  • 50 g branza telemea sau cascaval
  • 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii
  • 50-80 g unt sau untdelemn
  • piper
  • sare
  • patrunjel sau marar
  • 80 g ceapa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui coin vert