autor:

kata0587

» » Aperitive

Creier pane

Autor: kata0587 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kata0587 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
500 g creier porc, 2 oua, 2 linguri faina alba, pesmet, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Creierul se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.
Se pune la scurs, iar dupa ce s-a mai si racit se trece prin ou batut cu sare si piper, apoi prin faina alba si prin pesmet.
Se prajeste in ulei incins pe ambele parti, apoi se aseaza pe un servet absorbant pentru a se elimina surplusul de ulei.
Se servete cu salata de cruditati, cartofi prajiti sau cartofi natur.
Creierul se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.
Se pune la scurs, iar dupa ce s-a mai si racit se trece prin ou batut cu sa
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Creier pane

Creier pane

Am fiert creierul pentru 10 minute in apa cu sare si otet.Intre timp am facut un aluat din cubul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Creier pane

Creier pane

Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in

11 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Aperitive

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Nici eu nu il fierb asa de mult, dar il trec prin faina, ou, pesmet si ou. Arata bine creierasul tau.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Foarte gustos! Si eu il prepar in mod asemanator, doar ca nu il fierb asa mult...doar il oparesc sa se coaguleze.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      o bunatate!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Retetei tale nu-i lipseste nimic are tot ce-i trebuie. In schimb, de creier in cap, duc lipsa o sumedenie de oameni in ziua de azi ?, nu ?

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g creier porc
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kata0587
Clatite umplute la cuptor

Clatite umplute la cuptor

Din faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive

"Prajitura" cu malai

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua. Se pun feliile de mamaliga

5 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post
Branza de vaci cu maioneza

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nici eu nu il fierb asa de mult, dar il trec prin faina, ou, pesmet si ou. Arata bine creierasul tau.

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de cocos

Aperitiv din piept de cocos

1. Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+ cascaval+rosii si pastrama de porc+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive