Creier pane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creier pane

Ingrediente

  • 1 kg creier de porc
  • 3 oua
  • 6-7 linguri faina
  • 200 ml ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os. Se clateste in 2-3 ape si se pune la scurs in strecuratoare.

Puneti la fiert 1,5 litri apa cu putina sare, adaugati creierul si lasati sa dea doar 2-3 clocote, apoi strecurati din nou.

Intr-un castron puneti ouale si faina, condimentati cu sare si piper si amestecati cu un tel in forma de para pana obtineti un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase (puteti sa il preparati si in blender). Adaugati creierul peste compozitia de ou cu faina si amestecati foarte usor cu o lingura, ca sa nu zdrobiti creierul.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, apoi cu lingura puneti la prajit cate o cantitate nu prea mare de creier. Dupa 3-4 minute intoarceti bucatile pe partea cealalta, iar dupa ce s-au prajit scoateti-le pe o hartie absorbanta. Se serveste cald, ca atare sau cu diferite garnituri si salate.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise