autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Creier pane

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
1 kg creier de porc, 3 oua, 6-7 linguri faina, 200 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os. Se clateste in 2-3 ape si se pune la scurs in strecuratoare.
Puneti la fiert 1,5 litri apa cu putina sare, adaugati creierul si lasati sa dea doar 2-3 clocote, apoi strecurati din nou.
Intr-un castron puneti ouale si faina, condimentati cu sare si piper si amestecati cu un tel in forma de para pana obtineti un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase (puteti sa il preparati si in blender). Adaugati creierul peste compozitia de ou cu faina si amestecati foarte usor cu o lingura, ca sa nu zdrobiti creierul.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, apoi cu lingura puneti la prajit cate o cantitate nu prea mare de creier. Dupa 3-4 minute intoarceti bucatile pe partea cealalta, iar dupa ce s-au prajit scoateti-le pe o hartie absorbanta. Se serveste cald, ca atare sau cu diferite garnituri si salate.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Se fierbe creierul in apa cu sare si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale si se adauga pesmetul,

7 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Am fiert creierul pentru 10 minute in apa cu sare si otet.Intre timp am facut un aluat din cubul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Este fascinant acest delir culinar... Din pacate tot mai rar regasibil in zilele noastre... Eu am condimentat cu piper alb (mai intens) si nucsoara, servind cu salata de varza si pasta de ardei picant...

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin M. (Bucatar) , 26 februarie 2012

    Nu este adevarat sunt in Bucuresti chiar prin toate sectoarele capitalei magazine care vand cu preponderenta organe de animale ,incepand cu creier ,maduvioare ,fudulii ,splina,bojog, ficat etc. si de la multe animale ,sau poate nu sunteti din Bucuresti si atunci scuze ,dar daca cautati pe net indiferent ptr. ce zona nu se poate sa nu gasiti ,eu va scriu acum in anul de gratie 2012 -26-02 cand ma pregateam sa fac chir niste creier si cautam inspiratie .

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Multumesc mult de tot, dragi prietene.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Tare bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Foarte bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Minunat arata Doina draga. Bine ca mi-ai amintit ca de mult nu am mai facut. Felicitari ! Te-am votat !Bafta !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Multumesc mult. Sa nu uitati sa ma votati la festival. :)

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Exact la fel fac creierul si eu.Imi place sa-l mananc cu castraveti murati.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Tot asa prepar si eu creierul.E foarte gustos!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Foarte,foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1 kg creier de porc
  • 3 oua
  • 6-7 linguri faina
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Florin M. (Bucatar)

Nu este adevarat sunt in Bucuresti chiar prin toate sectoarele capitalei magazine care vand cu preponderenta organe de animale ,incepand cu creier ,maduvioare ,fudulii ,splina,bojog, ficat etc. si de la multe animale ,sau poate nu sunteti din Bucuresti si atunci scuze ,dar daca cautati pe net indiferent ptr. ce zona nu se poate sa nu gasiti ,eu va scriu acum in anul de gratie 2012 -26-02 cand ma pregateam sa fac chir niste creier si cautam inspiratie .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu gorgonzola