Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os. Se clateste in 2-3 ape si se pune la scurs in strecuratoare.
Puneti la fiert 1,5 litri apa cu putina sare, adaugati creierul si lasati sa dea doar 2-3 clocote, apoi strecurati din nou.
Intr-un castron puneti ouale si faina, condimentati cu sare si piper si amestecati cu un tel in forma de para pana obtineti un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase (puteti sa il preparati si in blender). Adaugati creierul peste compozitia de ou cu faina si amestecati foarte usor cu o lingura, ca sa nu zdrobiti creierul.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, apoi cu lingura puneti la prajit cate o cantitate nu prea mare de creier. Dupa 3-4 minute intoarceti bucatile pe partea cealalta, iar dupa ce s-au prajit scoateti-le pe o hartie absorbanta. Se serveste cald, ca atare sau cu diferite garnituri si salate.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii