autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Creier pane

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
1/2 kg creier de porc, o ceapa, o foaie de dafin, sare, 2 oua, 100 g faina, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Las creierul in apa o ora sa se curete de sange, apoi il fierb 5 minute cu sare, foaie de dafin si ceapa. Il las cateva minute sa se scurga dupa ce il clatesc cu apa rece, apoi il trec pin faina si ou batut cu sare,piper si un strop de ulei. Incing tigaia cu ulei, prajesc paneul de creier pe ambele parti, il scot pe servet de hartie sa se scurga de ulei.Servim cu garnitura de cartofi prajiti si salata sau muraturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in

11 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Creier pane

Creier pane

Creierul se spala si se scurge bine apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scurge din nou,se

31 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • ELYSABETH DAIAN

    ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    E foarte bun. Nu am incercat pana acum sa pun frunza de dafin in apa. Creierul il trec intai prin faina, apoi prin ou( albusul eu il bat spuma, apoi pun galbenusul) si apoi prin pesmet. Se umfla ca o gogoasa si exteriorul este crocant. E foarte gustos.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Delicios...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Foarte bun, cred.

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Si eu fac dar nu puneam otet in apa,nu stiam o sa incerc si asa, tare bine arata !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Buna ideea. Nu m-am gandit.

    • angy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      creierul pane e preferatul meu!il gatesc la fel numai ca eu folosesc pesmet in loc de faina,ai mei prefera pesmetul.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Bun tare creierul ce l-ai facut Cely... Si eu pun otet in apa in care il fierb si putina sare...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      ce bunatate

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Imi place creierul pane! Eu pun in oala de fiert si putin otet(sa nu se imprastie)

    • Angy , 16 ianuarie 2010

      Un deliciu creierul pane!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg creier de porc
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • sare
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)

E foarte bun. Nu am incercat pana acum sa pun frunza de dafin in apa. Creierul il trec intai prin faina, apoi prin ou( albusul eu il bat spuma, apoi pun galbenusul) si apoi prin pesmet. Se umfla ca o gogoasa si exteriorul este crocant. E foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta din lavas cu carne