Se spala bine creierul sub jetul de apa rece si se indeparteaza cu grija pielita, sangele inchegat si vinisoarele mai groase. Se pune sa fiarba in apa putin sarata, si cand da in clocot, se face focul mai mic si se lasa 6-7 minute sa bolboroseasca. Se scurge bine si se inmoaie imediat in apa rece. Se scurge din nou, se zvanta cu un servet si se cresteaza - eventual - fiecare bucata pe orizontala.
Se amesteca faina cu sarea si cu piperul, se pune pe o hartie absorbanta, se da creierul prin ea si se scutura cu palma ca sa cada surplusul de faina. Se bate oul intr-un castronel, impreuna cu laptele, si se dau bucatile de creier mai intai prin ele si pe urma prin pesmet. Se acopera cu o folie si se tin 30 de minute la frigider.
Se incinge uleiul (o cantitate mai mare) si se prajesc in el bucatile de creier, intorcandu-le pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc imediat, impreuna cu costita rumenita.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii