autor:

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Creier pane cu costita

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de creier (de vita sau de miel), , 2 linguri faina, , sare, , piper negru macinat, , 1 ou, , 2-3 linguri lapte, , 80 g pesmet, , ulei de masline pentru prajit,, patru felii de costita rumenita in tigaie sau pe gratar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bine creierul sub jetul de apa rece si se indeparteaza cu grija pielita, sangele inchegat si vinisoarele mai groase. Se pune sa fiarba in apa putin sarata, si cand da in clocot, se face focul mai mic si se lasa 6-7 minute sa bolboroseasca. Se scurge bine si se inmoaie imediat in apa rece. Se scurge din nou, se zvanta cu un servet si se cresteaza - eventual - fiecare bucata pe orizontala.
Se amesteca faina cu sarea si cu piperul, se pune pe o hartie absorbanta, se da creierul prin ea si se scutura cu palma ca sa cada surplusul de faina. Se bate oul intr-un castronel, impreuna cu laptele, si se dau bucatile de creier mai intai prin ele si pe urma prin pesmet. Se acopera cu o folie si se tin 30 de minute la frigider.
Se incinge uleiul (o cantitate mai mare) si se prajesc in el bucatile de creier, intorcandu-le pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc imediat, impreuna cu costita rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane cu costita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de creier (de vita sau de miel)
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • 80 g pesmet
  • ulei de masline pentru prajit,
  • patru felii de costita rumenita in tigaie sau pe gratar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui