Creier pane cu costita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de creier (de vita sau de miel),
  • 2 linguri faina,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri lapte,
  • 80 g pesmet,
  • ulei de masline pentru prajit,
  • patru felii de costita rumenita in tigaie sau pe gratar.

Mod de preparare

Se spala bine creierul sub jetul de apa rece si se indeparteaza cu grija pielita, sangele inchegat si vinisoarele mai groase. Se pune sa fiarba in apa putin sarata, si cand da in clocot, se face focul mai mic si se lasa 6-7 minute sa bolboroseasca. Se scurge bine si se inmoaie imediat in apa rece. Se scurge din nou, se zvanta cu un servet si se cresteaza - eventual - fiecare bucata pe orizontala.

Se amesteca faina cu sarea si cu piperul, se pune pe o hartie absorbanta, se da creierul prin ea si se scutura cu palma ca sa cada surplusul de faina. Se bate oul intr-un castronel, impreuna cu laptele, si se dau bucatile de creier mai intai prin ele si pe urma prin pesmet. Se acopera cu o folie si se tin 30 de minute la frigider.

Se incinge uleiul (o cantitate mai mare) si se prajesc in el bucatile de creier, intorcandu-le pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc imediat, impreuna cu costita rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise