autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Creier pane cu costita

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de creier (de vita sau de miel), , 2 linguri faina, , sare, , piper negru macinat, , 1 ou, , 2-3 linguri lapte, , 80 g pesmet, , ulei de masline pentru prajit,, patru felii de costita rumenita in tigaie sau pe gratar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bine creierul sub jetul de apa rece si se indeparteaza cu grija pielita, sangele inchegat si vinisoarele mai groase. Se pune sa fiarba in apa putin sarata, si cand da in clocot, se face focul mai mic si se lasa 6-7 minute sa bolboroseasca. Se scurge bine si se inmoaie imediat in apa rece. Se scurge din nou, se zvanta cu un servet si se cresteaza - eventual - fiecare bucata pe orizontala.
Se amesteca faina cu sarea si cu piperul, se pune pe o hartie absorbanta, se da creierul prin ea si se scutura cu palma ca sa cada surplusul de faina. Se bate oul intr-un castronel, impreuna cu laptele, si se dau bucatile de creier mai intai prin ele si pe urma prin pesmet. Se acopera cu o folie si se tin 30 de minute la frigider.
Se incinge uleiul (o cantitate mai mare) si se prajesc in el bucatile de creier, intorcandu-le pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc imediat, impreuna cu costita rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane cu costita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar.

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de creier (de vita sau de miel)
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • 80 g pesmet
  • ulei de masline pentru prajit,
  • patru felii de costita rumenita in tigaie sau pe gratar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Sarmale in vas roman